Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Putem avea părerea personală că unele canoane sunt greșite. Asta nu e păcat. Adeziunea la canoane este de altă natură decât adeziunea la dogme. Dar, dacă în baza acestei păreri personale nu le dăm ascultare, săvârșim păcat de neascultare. Autoritatea competentă să schimbe un canon nu suntem noi înșine.
Cu alte cuvinte, eu pot să am părerea că șeful meu este un dobitoc. Totuși, este foarte bine să îl ascult.
Au acești sfinți doar altă părere decât canoanele ? Sau îndeamnă la nerespectarea lor ? Fiindcă cu e de loc același lucru. Să mai observăm că e vorba de înalți ierarhi, adică oameni având altă platformă de autoritate în Biserică decât avem noi.
Ați făcut bine, deoarece preotul a acționat în dreptul lui: are dreptul să dea asemenea dezlegări. Dar dacă nu ar fi fost de acord ?
|
Te felicit frate (si asta nu inseamna ca si astept neaparat un raspuns de la tine, nu , doar am marcat si apreciat postarea ta !!) pt. acuratetea si simplitatea cu care ai precizat ce este PAREREA, PACATU , DRUMUL de la parere la pacat si cine este si ce vrea sa fie AUTORITATEA BISERICEASCA . Cei care doresc sa invete si sa se folosesca cu ceva din acest forum acum au aceasta posibilitate !