Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.02.2010, 00:58:21
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
De cate ori, oare, nu ne inchipuim ca am fi niste "aparatori ai Adevarului", si in numele acestuia, ne transformam in mici inchizitori online, facand din Dreapta Credinta, din Sfanta noastra Ortodoxie, nimic mai mult decat o bata cu care ii lovim pe altii. si asta pentru a realiza ce? pe cine am castigat? sau si mai rau - cati oameni am reusit sa smintim?
Auzim de la Sfintii Parinti ca nu trebuie osandit nici un pacat de-al aproapelui, in afara de erezie. Insa ce intelegem din asta? Oare nu facem din asta un acoperamant pentru mania noastra, de care inca nu ne-am curatat? Oare nu stim cu cata frica si cu cat cutremur trebuie sa ne apropiem de invatatura Bisericii?
Sfantul Nicolae i-a dat o palma lui Arie, si a fost SFANT. Noi, pacatosii, nu am ajuns la masura Sfantului Nicolae, dar am vrea sa dam cel putin 2-3 palme ereticilor in fiecare zi.

Am pastrat la urma cuvantul Cuviosului Paisie, caci cuvintele sfintilor sunt cuvinte vii:

"Daca am fi trait dupa Sfintii Parinti, am fi dobandit cu totii sanatatea duhovniceasca, pe care ar fi invidiat-o toti eterodocsii si astfel si-ar fi lasat inselaciunile lor bolnavicioase si s-ar fi mantuit fara predica. Caci ei nu sunt impresionati de traditia noastra patristica, ci vor sa vada si continuitatea noastra patristica , adica adevarata nostra inrudire cu Sfintii."

AMIN!
Foarte frumoasa … invitatie la a nu face nimica! Nu stiu daca le spui intentionat sau nu, dar lupii cei mari si grasi ce umbla in piei de oaie printre voi isi freaca labele de bucurie cind te-aud cintind la fluier ca sa doarma oile.

Datoria noastra de crestini este de a-l marturisi pe Hristos si indiferent daca ni se pare ca efortul are roade sau nu. Iar daca adevarul spus ii socheaza pe unii, asta nu inseamna ca adevarul este dur, ci doar ca minciuna in care aceia traiesc este atit de adinca incit si-au pierdut demult si reperele care duc la suprafata. Oricit de dureros ar fi, adevarul numai vindeca si elibereaza.

De invatatura Bisericii sa ne apropiem cu sete, bucurie, respect si rugaciune, iar apararea ortodoxiei nu este indatorire numai pentru sfinti, cei ce s-au curatat de pacate, ci pentru toti cei care care iubesc Adevarul lui Dumnezeu. Dar sa-i lasam, intr-adevar pe sfinti sa traga palme celor eretici, noi sa facem doar ce ne cer Sfintele Canoane, invatatura si exemplul Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe, sa fugim de eretici si sa nu avem partasie cu ei in absolut nimic.

Nu stiu daca Paise Aghioritul este sfint, de aceea prefer sa inchei cu cuvinte care sint cu adevarat vii si numai din care, spre deosebire de Stilul Nou, Ortodoxia este facuta:

“Daca episcopul sau clericul este viclean în chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si înger din cer de-ar fi.” (Sf. Ioan Gura de Aur)

AMIN!
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cuviosul Paisie Aghioritul OvidiuO Mari Duhovnici si predicile lor 21 14.07.2011 18:52:04
CUV PAISIE AGHIORITUL iuda Moaste 35 18.04.2010 15:25:50
Cuviosul Paisie Aghioritul: Ortodocsii se vor ciocni cu cei din NATO tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 8 25.03.2010 11:38:29
ARE NEVOIE DE INNOIRE BISERICA? - Cuviosul Paisie Aghioritul andrei_im Generalitati 1 12.03.2010 20:43:16
Prea multa vorbire in desert pe acest forum luchian Generalitati 41 02.04.2009 10:35:41