![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Psalmul 13
Zis-a cel nebun, potrivnicul din iad: voi lovi si voi nimici pe credinciosii lui Hristos, iar mana mea ii va ucide. Scoala, Doamna, intampina-l pe el, opreste-l si nimiceste-i toate sfaturile lui cele rele! puterii tale cine ii va sta impotriva? Cine va putea grai impotriva stapanirii tale? iadul se cutremura la auzul numelui tau celui preasfant! In fata puterii tale, mortii se ridica!Numai la un semn al tau, nenumarate osti insetate de sange se nimicesc. O, pururea Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu!Tu L-ai cuprins si L-ai purtat in sanul tau peAtotputernicul Dumnezeu, cel neincaput! Slava... Psalmul 14 Doamna, cine locuieste in corturile lui Dumnezeusau cine se va salaslui in sfantul si inaltul munte al Sionului, unde straluceste lumina Fetii lui Dumnezeu? Acel iubitor de Dumnezeu care, dupa Domnul, isi pune toata nadejdea numai in tine. Acel iubitor de Dumnezeu care inmintea sa poarta intotdeauna prea dulcele tau nume. Acel iubitor de Dumnezeu care te urmeaza pe calea smereniei, a blandetii si a curatiei tale. Acela se va salaslui in prea fericitele lacasuri ale lui Dumnezeu - o, prea binecuvantata pururea Fecioara Maria! - acela care mareste cu sufletul pe Domnul si se bucura de Unul Dumnezeu, Mantuitorul sau. Sa alergam noi, pacatosii, sa alergam pe cararile Maicii Domnului. Sa ne tinem cu tarie pe urmele pasilor ei si sa nu ne despartim de ea in rugaciunile noastre, plecandu-ne genunchii in fata preasfintei sale icoane, ridicandu-ne mintea la chipul cel dintai, pana cand vom dobandi milele sale si ajutorul la buna vreme spre mostenirea fagaduintei sale ceresti. Psalmul 15 Pazeste-ma, Doamna, si, precum s-a revarsat asupra ta nesecatul rau al darului dumnezeiesc, revarsa si asupra mea o pucatura dintr-insul. Caci sanul tau cel feciorelnic si cele dinlauntru ale tale fiind prea curate, ai nascut pe Inaltul Dumnezeu, pe preaiubitul Fiu din Duhul Sfant. Binecuvantat este pieptul tau cu care ai hranit pe Mantuitorul Hristos! Aduceti-i laude Fecioarei Preacurate, ca sa dobanditi harul si mila sa!Proslaviti numele ei si cinstiti in vecii vecilor zamislirea si nasterea ei! psalmul 16 Asculta,Doamna, dreptatea mea si alunga de la mine necazul meu. Marturisi-ma-voi tie in glas de bucurie si de veselie, cand se va revarsa asupra mea mila Ta. Asemanati-va ei in iubirea de Dumnezeu si voi, sfinte fecioare ale lui Dumnezeu, proslaviti-o cu glasul gurii si al inimii voastre, caci iata, fecioarele mucenite si cuvioasele femei au fost cucerite de dragostea prea dulcelui Iisus, au primit darul ei si cununile nevestejite ale raiului! Slava tie, Stapana, ceea ce esti o comoara nejefuita a fecioarelor care te iubesc. Slava...
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acoperamantul Maicii Domnului | dorinastoica14 | Diverse Sarbatori | 17 | 01.10.2013 21:43:55 |
NASTEREA MAICII DOMNULUI | georgeval | Diverse Sarbatori | 53 | 07.09.2013 22:56:58 |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Braul Maicii Domnului | Marinela | Rugaciuni | 7 | 22.08.2011 09:39:14 |
Psaltirea Maicii Domnului | Tia | Rugaciuni | 24 | 09.10.2010 20:34:38 |
|