Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.02.2010, 16:08:41
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Andrei25 linisteste-te si nu mai deruta lumea.
In linkul postat de tine este cam amestecata problema. Eu am gasit tot pe acest site mi se pare si articole care explica faptul ca se pot face cununii intre doua confesiuni (recte ortodoxi si catolici).
In articolul pus de tine si in general in mesajele voastre se amesteca doua lucruri: casnicii cu soti de confesiuni crestine diferite si confesiuni unde unul din soti nu este crestin deloc. In al doilea caz intr-adevar sunt probleme si nu se pot oficia cununii.
Dar intre catolici si ortodoxi s-au mai lamurit si imblanazit lucrurile intre timp.
Doamne, cand va avad cat de mandri sunteti si dusmanosi, mi-e si rusine ca sunt ortodoxa. Pe cuvant.
Nimic n-aveti din Dumnezeu in voi, numai rautate si dusmanie.

Cat despre preotii care accepat si oficiaza aceste cununii mixte, parca tot aici pe forum se tot spune ca preotii au Har de la Dumnezeu si au voie sa faca orice, chiar si pacate si nu-i pedepseste nimeni, ca au voie sa ia hotarari in numele lui Dumnezeu.
Voi spuneti asta, nu eu sau Fani...Si atunci cum ramane?

Am sa-mi fac o semnatura in profil: Crestinism adevarat = smerenie si iubire de aproape.

Sophia, iubirea in Hristos, poate fi numai in adevar. Nu exista iubire in minciuna. Nu este adevarat ce spui. Nu se fac cununii intre ortodocsi si persoane de alta credinta, sau confesiune, cum spui tu. Preotii care fac asa ceva, o fac pe raspunderea lor. Asa ceva e o greseala. Sophia, a tine cu tarie de adevar, nu inseamna dusmanie si rautate. Prima porunca e sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din tot cugetul tau, din toata inima ta si cu toata fiinta ta. A iubi pe aproapele, nu inseamna sa fii de acord cu minciuna lui. Daca eu am un prieten bun, care imi spune ca Hristos nu e Fiul lui Dumnezeu, eu ce fac? Ii dau dreptate, pt ca il iubesc? Nu! Faptul ca nu sunt de acord cu ce spune el, nu inseamna ca nu-l iubesc. Dar daca ducem iubirea in minciuna, nu mai e iubire. Sfintii Parinti spun ca iubirea poate exista numai in adevar.
Preotii chiar daca au Harul Duhului Sfant, nu au voie sa faca orice. Nu stiu unde ai auzit sau ai citit asa ceva. Faptul ca fac asa ceva, e pt ca Dumnezeu le respecta libertatea, la fel cum o respecta fiecarui om. Esti liber sa alegi ce vrei, dar raspunzi pt asta. Nu vreau sa acuz, dar si eu am avut o buna vreme, parerea mea de sine. Stii ce le lipseste cel mai mult oamenilor din ziua de azi? Puterea de a discerne, de a vedea ce e rau si ce e bine. Eu nu te pot convinge de nimic. Numai Dumnezeu poate. Si chiar daca te-as convinge eu, tot Dumnezeu ar face asta prin mine, si nu eu de la mine putere. Destinatia omului care face totul dupa mintea lui si prin propriile sale puteri e iadul. Numai bine si Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta mixta - care sunt problemele? Ciprian Mustiata Secte si culte 100 04.05.2013 13:31:46
Nunta honney Nunta 27 27.04.2011 19:25:22
nunta cojanete Nunta 3 24.03.2010 11:31:35
nunta killerandrew Nunta 5 07.07.2009 12:55:29
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate lumar Nunta 5 13.10.2008 20:29:10