![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
@Ioan-Victor: am vazut deja filmul; parerea mea e ca nu constituie o proba materiala, o dovada. Nu cred ca ar putea face parte dintr-un studiu serios al rock-ului, nu cred ca poti sa spui despre el ca face parte din cunostiintele tale generale. Filmul, intocmai ca si puzderiile de filmulete evangheliste contra rock, e subiectiv: rockul nu e bun. Este aceeasi problema cu diferenta intre teoria evolutionista si cea creationista: cea creationista spune ca omul a fost creat de Dumnezeu sprijinindu-se pe dovezi... biblice, iar cea evolutionista spune ca omul a evoluat sprijinindu-se pe concluzii a 4-5 stiinte cu metode stiintifice diferite. Personal, eu cred totusi, ca Dumnezeu l-a creat pe om, insa nu pot sa spun ca avem dovezi pentru asta, asa cum nu pot sa spun ca filmuletele astea protestante (cat si cel cu sirenele, ortodox) constituie dovada sufiecienta ca rockul vinde de la dracu. Rog ca userii sa puna linkuri spre alte filmulete, mai stiintifice, ca de exemplu, experimente si studii stiintifice asupra senzatiilor induse de muzica, sentimentelor create etc. Tu tocmai asta faci: declari simplu si direct ca rockul (toate genurile, fie ca ne place sau nu) nu e bun... pe baza a ce? Studiul tau asupra rockului a fost unul obiectiv?
Eu unul, nu am studiat rockul; dar vad cu usurinta unde este comunism. Citat:
Deci, catalogand rockul printr-o singura formatie de rock, cum ar fi Phoenix sau Holograf, este o generalizare gresita, la fel de gresita ca generalizarea ca rockul e muzica dracului. O tactica de a convinge pe cineva ca rockul nu e diavolesc amintindu-i de placerea cu care el asculta unele melodii placute (ca ale lui Phoenix) e o tactica josnica, pentru ca se stimuleaza partea sentimentala a omului, in defavoarea rationalitatii lui. O concluzie dupa cele doua la maini: sunt formatii rock satanice si formatii rock care nu au nicio legatura cu satanismul. Sunt probabil sute de genuri de rock, si probabil ca sunt atatea genuri de rock cate piese sunt. O simpla evaluare a sentimentelor personale induse de piesa muzicala, de versurile ei, si cateva informatii despre formatia rock respectiva cred ca sunt destule pentru a lua o decizia: acest lucru e rau sau nu. Pentru ca am evitat un raspuns concret, raspund autorului topicului ca nu e pacat sa asculti muzica rock. Depinde ce muzica e si ce formatie este! Si mai ales, daca simti vinovatie in constiinta, atunci da, e pacat. Asta ma face sa ma gandesc la motivul inceperii acestui topic... De ce l-ai inceput daca nu ai fi simtit vinovatie? Sau poate ma insel...
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Este sclavia un pacat ? | Viceroy | Morala Crestina | 42 | 23.02.2015 13:35:30 |
| Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 22:50:31 |
| este pacat sa fac otoplastie? | sweety | Generalitati | 34 | 29.03.2009 01:38:55 |
|
|