Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2010, 22:39:25
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
De unde poti sti ca din toti cei care pretind ca au lumina (poti sa te incluzi si tu) chiar au au, si tot ceea ce profereaza ei despre ce au inteles din Scriptura (numind propria invatatura "Scriptura" si cuvintele care le ies din gura "cuvintele lui Hristos) este neaparat si adevarat?
Pretenția aceasta o verifici cu Scriptura. Exemple:
- Dacă "lumina" cu privire la botezul pruncilornu se găsește în Scriptură, înseamnă că e întuneric
- Dacă "lumina" cu privire la pupatul moaștelor nu e în Scriptură, învățătura este eretică... și așa mai departe.

Noi nu "proferăm"(sic) nimic din ceea ce înțelegem, eventual împărtășim.

Citat:
Bun, si unde au scrantit-o dupa umila ta parere?
Nu au "scrântit-o", doar s-au oprit din drum, nu au dus până la capăt reformele.

Citat:
Sa luam baptistii de exemplu, se lauda cu aceeasi intelegere a Scripturii ca si voi, a lor considerand-o binenteles, superioara.
O parte din limba de lemn o aveti in comun: "Scriptura se explica pe sine", "Hristos zice" (adica "eu is Hristos"), etc.

Cum ar putea un observator neutru sa stie care din pretentiile voastre sunt adevarate cand ele sunt identice dar concluziile diferite?
Unde sunt concluziile diferite, spune-mi tu ca "observator neutru", "imparțial ca tot românul", și ferit de clișeele limbajului forestier.

Citat:
"Ortodoxia s-a născut "spontan", fără aportul misionarilor? Este ea liberă de influențele "luminatelor minți"?"

Daca asta erau intrebarile, eu cred ca am raspuns.
Apreciez modalitatea diplomatică de a [nu] da răspuns la întrebările respective

Citat:
Este ceva distanta intre Apostoli si definitivarea Canonului.
Pe parcursul acelei distanțe au circulat epistolele apostolilor prin biserici (menționate și în Apocalipsa). Între timp, acele biserici au cam fost transformate în ruine sau moschei, iar noile biserici din Europa și restu' lumii aveau nevoie de NT pentru a nu fi lăsate "în ceață".

Citat:
Adica, daca n-ar fi existat o Biserica prezenta in istorie, cu o marturie comuna (asa cum le place protestantilor sa creada), n-ar fi existat nici un conses asupra Canonului, fiecare grupare care ii place sa numeasca "crestina" din ziua de azi ar fi avut propria sa versiune a Canonului (plus ceva carti apocrife, minus ceva carti inconvenabile).

Deci pana la urma au furat ceva de la cineva care nici nu admit ca a existat si se folosesc de ceea ce este scris pentru a trece propriile lor fantezii drept "Cuvantul lui Dumnezeu" atat timp cat reusesc sa lipeasca de ele un verset care pentru ignoranti, pare a sustine ipoteza respectiva.
Adică, acea Biserică a fost Biserica Ortodoxă (așa cum le place ortodocșilor să creadă), formularea Canonului este un act al autorității ei, iar "sectili" au preluat fără copy right Biblia, având acum aroganța să le arate lor, "drept-credincioșilor", că nu prea se mai țin de Canon...

Citat:
Iar eu iti atrag atentia ca numesti "Dumnezeu" pe propria persoana, ca pana la urma tu esti cel validezi (in dreptul tau, cel putin) invatatura care o propovaduiesti si altora.

Deci ce sa prefer sa cred, ca tu esti infailibil sau ca Biserica este infailibila (apropo, asta scrie in Scriptura, te las pe tine sa gasesti versetul)
Preferă te rog să crezi (prin verificare) ce spun eu și nu ce nu spun. Apropos, nu mă pune să caut așa ceva în Scriptură, că nu trăiesc 300 de ani (până veți mai produce o mutație semantică: "stâlp și temelie" să devină sinonim cu infailibilă).

Citat:
Faptul ca sublinezi de zor Biblia sau citesti pasaje zilnic din ea nu te face mai crestin nici mai spiritual, atat timp cat crezul tau este bazat pe o invatatura stramba.
Cred ca esti de acord cu asta, nu?
Sunt de acord, mai puțin faptul că învățătura Scripturii ar fi strâmbă. Crezul meu e bazat doar pe Scriptură (sola Scriptura), numește o singură învățătură ce n-ar fi conformă.

Si concluzia care ar trebui trasa de aici este...?
Ca nu vad unde bati.[/quote]

Bat șaua... degeaba. Ți-am demonstrat că și apostolii foloseau "markere".
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50