În prealabil postat de OmuBun
Hm. In timpul zilei sunt muuulte ispite... In general nu le provoc si caut sa evit provocarile, dar uneori trebuie sa intri in hora, iar eu oricat as incerca s-o "scald", daca nu sunt cu "ei", ajung subiect de barfa. Oricum se stie ca tin post, ca merg la biserica, ca aceeasi poza de la avatar este si mare pe desktop. Nu pot sa ma plang ca nu sunt respectat, dar uneori e foarte greu sa faci fata. Sunt intr-un "cuib de viespi" cum s-ar spune. De multe ori nu inteleg ce caut acolo, dar poate tocmai de aceea sunt acolo: e o incercare, e un alt pas pe care trebuie sa-l fac. Fara sa ma laud, pot sa spun ca am mai temperat mult relatiile fata de cum erau cu un an in urma, nu mai e rautatea aceea, iar barfa, chiar daca nu s-a terminat, acum are nuante mai mult comice decat rautacioase... Dar... nu s-a terminat. Uneori ma implica in discutie, mi se povestesc fapte cu detalii amanuntite despre cum isi inseala aia barbatul, despre cum isi plateste aialalta leasing-ul la autoturismul de teren, despre cum se plange cealalta ca i s-au facut "bolmoaje" si i s-au pus in cafea... iar eu ascult, ascult si trebuie sa zambesc cand ei rad, trebuie sa dau din cap, trebuie sa aprob ca atat mi-ar trebui sa fiu de alta parere!... Cu oarecare tupeu, am incercat sa schimb ceva la cea cu "leasing-ul"... De fapt ea sperase ca si eu sunt dintre virtualii sponsori, dar de cand a inteles mesajul meu, ma priveste de undeva de foarte sus, ca si cum mi-as fi permis sa-i fac o propunere indecenta... Si daca nu mi s-ar cunoaste caracterul, probabil ar fi si dintr-acei care ar crede.
Ei, in conditiile date, nu prea mai pot sa ma rog, dar am satisfactia ca citesc mult de pe forum, si mai si raspund pe ici-pe colo, printre picaturi.
La Dumnezeu ma gandesc in felul meu toata ziua. Cand ma trezesc, revizuiesc visele, daca au sau nu un mesaj pentru ziua in curs, apoi ma scol, ma spal si primul lucru care il fac este rugaciunea de inceput si Tatal Nostru. Radioul in masina este pe "Trinitas", dar in birou din pacate este pe Romania actualitati, fiindca e radioul colegului care e mai vechi acolo, mai in varsta, care spune ca el crede, dar nu merge la biserica nici impuscat (desi ii place sa-i povestesc despre cine a mai fost si cat de frumoasa slujba face parintele protopop, care este vecinul lui!!!) Prin sertar mai am cate o carte religioasa, pe care-o mai citesc in caz ca raman singur si pot inchide radioul. In rest? Nu prea mai am timp ca sunt la serviciu (cu exceptia pauzei de la 12.00 la 1.00) cam zi lumina. Sambata, duminica si in sarbatorile religioase nu lucram. Uneori mai merg la tara (la mine sau la tata socru). Intotdeauna iau la ocazie si niciodata nu iau bani. Ba chiar mai fac cate un ocol daca femeia e batrana si mai e si noapte. Ai mei s-au obisnuit deja cu asta si uneori se mai si amuza cand aud cate-o babuta care tocmai urca in masina, cam unde-ar vrea ea sa mearga!... Cand se intampla sa pot face cate ceva de acest gen, pot sa spun ca sunt destul de multumit in acea seara si am observat ca a fost o perioada cand astfel de zile se repetau foarte des.
|