Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.11.2009, 15:47:08
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
(mesajul nu este adresat lui Zaharia, ci l-am citat doar pt ca acela este motivul pe care ma aflu pe forum: vreau sa stiu ce face un crestin adevarat conform invataturii bisericii. Si asta nu se poate afla din pareri personale).
@Anna21 - n-am inteles ce-i vrut sa spui: vrei sa stii ce face un crestin adevarat, dar nu din pareri personale.
Pai atunci nu-ti trebuie decat scripturile, nu-ti trebuie acest forum.
Mie mi se pare important, adica eu imi doresc asa, sa aflu cum trebuie (si putem) se pot aplica scripturile, cum face fiecare.

Problema mare asta este la noi. Sunt unii f.axati pe teorie si care cunosc multe, dar practic nu pot nici aplica si nici nu spun cum reusesc ei sa aplice.
Si nu stiu sa explice, doar citeaza.

@ Miha-Anca - ba la primul punct este vorba chiar de critica si sanctionare.

Acele categorii facute de MariS exista, asa ii/ne vedem noi.
Important este si ce cauta fiecare in acest forum

As vrea sa mai reamintesc ca un forum este de fapt,a sa cum mai spunea cineva, un loc de dezbatere, de discutii.
http://en.wikipedia.org/wiki/Forum_(Roman)

Deci este un loc unde fiecare are dreptul sa-si spuna parerea, chiar daca nu corespunde cu a celorlalti.
Multi nu accepta acest lucru si nu stiu de ce. De ce trebuie sa gandim si simtim toti la fel?
In antichitate chiar se intamplau lucruri interesante acolo, se lucra ceva.

In orice forum vin oameni cu diferite nevoi, nu suntem toti la fel, chiar daca ne uneste ortodoxia.
Unii au studiat si cauta sfere mai inalte aici, sau vor sa invete si pe altii, sau cauta oameni de acelasi fel, cu care sa poata discuta.
Altii cauta lume, prieteni, comunicare. Si asta trebuie inteles.
Altii vor sa afle, sa se informeze, sa invete.
Eu am avut ceva probleme in acest forum si am vrut sa plec, pentru ca m-am simtit f.atacata de cei din prima categorie a lui MariS.
Categoric apreciez valoarea unora din cei pe care i-as incadra in prima categorie, dar este si vorba de modul in care procedeaza.

Eu am mai spus de altfel unele lucruri/indoieli in alte locuri:
- pe multi nu ii cunoastem si nu le stim legatura cu ortodoxia, prin urmare eu cel putin nu pot sa apreciez corectitudinea interventiilor lor
- multi se considera f.buni si siguri pe ceea ce stiu in credinta - o fi chiar asa?

Pe de alta parte adeseori am pus intrebari si nimeni nu a putut explica, asa ca am ramas cu nelamurirea.
Eu stiu pe forum doi preoti: Geo Nektarios si GeorgeS si pe Fani (profesoara de religie). Fiecare din ei este altfel.
Mie imi place mult GeorgeS pentru ca mi se pare apropiat de oameni si realitate in profesia lui.
In rest nu stiu ce sa cred din interventiile celorlalti.
Multi au probleme si intrebari legate de viata cotidiana si multe " de ce-uri".
Peste tot aud intrebari gen: cum sa fac cu sotul, vrem copii si nu putem - cum sa facem, pot sa calc sau sa fac x lucru in ziua cutare si de ce nu, etc.
Mai rar se intereseaza cineva de un citat,sau ceva teoretic dintr-o scriptura, sau Sfintii Parinti (nici acum n-am inteles cine au fost si ce au scris, in mod concret).
Si tocmai la astfel de intrebari se infurie lumea si vine cu raspunsuri ciudate.

Asa cum multi au spus: este necesar respectul reciproc
Mi-as dori sa nu se atace asa oamenii in numele credintei, oricat de pacatosi am fi in ochii celorlalti.
Sa incercam sa si aplicam credinta (iubirea de aproape).

Last edited by sophia; 20.11.2009 at 16:25:34.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Forumul nostru II (sau de ce se judeca ortodocsii unii pe altii) sophia Biserica Ortodoxa si Massmedia 362 28.04.2010 16:47:40
Forumul nostru omulet Biserica Ortodoxa si Massmedia 479 04.11.2009 15:39:44
Abuz sau educatie? erzbet Preotul 77 04.07.2008 23:25:46