am vazut si "ortodocsi" sau spus si altfel: am avut de a face cu ortodocsi care au aratat cat de janici sunt... in fine, nici eu nu sunt prea bun; ma stradui si eu sa ma mai corectez... sunt unii care din prea putina traire ortodoxa, cand se mai intampla sa mai vina in biserica, isi dezvaluie proastele obiceiuri. deunazi, un preot ma zorea sa termin mai repede rugaciunea, ca are el nu's ce treaba acolo (la racla Sf Dimitrie Basarabov). Pai nu inteleg! este frumos sa deranjezi pe cineav cand se roaga? imparat sa fii, daca ai bun simt, credinta traitoare si evlavie nu faci asa ceva. Nu intrerupi tu discutia unui credincios cu Iisus Hristos/Dumnezeu in virtutea "rangului" tau. caci, nu stii niciodata cand vei fi sculat de la masa pt ca te-ai aseezat pe un loc gresit! sau judecat... ai sa-i spui ceva, ii spui dupa ce si-a terminat rugaciunea. Sau, mai vad unii care nu accepta sub nicio forma sa le spui ceva. Iau foc daca le faci observatie! Fumeaza in fata bisericii, stau cu mainile in buzunar in timpul liturghiei, vorbesc far sa sinchiseasca de moment la mobil... Cam astia sunt unii dintre "ortodocsii" din Romania.
Citat:
În prealabil postat de ioan_strainul
Pt. EWIN<< Iubtul meu frate nu vreau sa crezi ca eu ca sInt ortodox sInt mai bun sau mai iubit de DUMNEZEU ca tine pentru ca Iisus Hristos doreste ca tot omul care a venit In lume (care sa nascut ) sa se MIntuiasca si sa nu piara sa fie viu prin Insusi Moartea si Invierea sa cea de atreia zi. Uita eu traiesc departe de tara de mai bine de 6 ani nu am fost in tara traiesc In Spania oTara cu majoritate Catolica cum si Romania este Ortodoxa vreau sa spun ca aici avem biserici Ortodoxe si preoti pe care ia trimes bunul Dumnezeu aici unde traiesc eu pe raza de 300 Km sInt mai mult 5 biserici si am fost la unele din ele din dragoste si din curiozitate sa vad daca vin Oameni la Sf. Biserica si Slava Lui DUmnezeu ca vin CU exceptia a una unde preotul a Apucat spre catolicism aici oameni sau departat si biserica este aproape goala , nu vreau sa spun ca Biserica catolica are ceva aparte ce eu nu accept dar In majoritatea bisericilor ortodoxe vin spanioli si de alte natii care sau casatorit cu romInce sau cu romIni si am vorbit cu uni sa am intrebat ce au gasit aparte sau ce nu le place ,sti ce au raspuns unii totul este diferit si mai multa caldura si dulceata ata este ce credu si eu ca la noi unde avem duhovnici buni cu frica lui DUMNEZEU acolo este adunare mare de suflete si dupa cum spune MIntuitorul unde vor fi doi sau trei adunati in numele meu acolo voi coborI si eu in mijlocul lor sa ma intelegi ca HRISTOS coboara in Chip ne vazut de ochi nostri dar daca vom cere de la Tatal ceva In numele LUI cu credinta atunci le vom si primi , roagal pe Bunul Dumnezeu ca In numele preaiubitului sau FIU sa te lumineze cu lumina cunostintei si a voi lui si sa te indrepte pe calea cea buna a imparatiei cerurilor ca tu sa alegi sa slujest lui in locul in care tea chemat si unde el voieste ca si eu zic in rugaciunea mea saraca ca Domnul mile si al dragostei sa te bine cuvInteze cu bine cuvIntarea lui cea cereasca amin amin amin Slava Tatalui si fiului si SfIntului Duh amin sa te lumineze Domnul cu lumina cunostintei lui amin ++++++++++++
|