Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.10.2009, 00:32:43
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laviniag23 Vezi mesajul
Dupa parerea mea, nu valorifici o relatie dupa acest criteriu. Cel putin in ziua de azi e chiar recomandat pt o femeie (sau cel putin asa recomand eu) sa nu se casatoreasca virgina. Mai ales ca o casatorie in prezent nu se mai savarseste la o varsta frageda: 19-22 de ani.
Oricine e dator sa experimenteze lucruri tocmai pt a face distinctie intre ceea ce isi doreste cu adevarat sau nu. Doar cand ai cunoscut si raul poti aprecia mai mult binele.
Asa ca ar trebui sa o iei ca pe un avantaj si nicidecum ca un handicap. Acum mai depinde sigur si de firea acesteia si de tendintele ei. Dar banuiesc ca trecutul nu ar trebui sa fie hotarator intr-un inceput de relatie. Sa-ti dea Dumnezeu multa intelegere si rabdare in toate!
Sora, in cuvinte putine spui enormitati despre care nici nu-ti dai seama. Mai era daunazi un frate care singur isi spunea ca este ,,OmBun" si care avea aceiasi parere: ca sa apreciezi binele trebuie sa cunosti raul .Cred ca sti ca este un curent filosofic nociv in esenta si opus crestinismului . Te intreb : crezi ca este neaparat nevoie sa-ti ucizi parintii ca sa intelegi ca ce bine este daca nu faci asa ? Crerzi ca este neaparata nevoie sa fi violata ca sa intelegi ce bine este daca nu ajungi asa? Ori sa fi betiva pt. a intelege contrariul ? Si asa intrebarile pot continua trecind in revista toate pacatele. Sa nu crezi ca tot ce-ti trece tie prin minte este si asertiune sau macar sfat folositor crestineste ! In orice caz ne lasi destul sa vedem cit de ,,aproape" esti de cuvintele Mintuitorului spuse acum 3-4 saptamini la liturghie: ,,...cine voieste sa-mi urmeze sa se lapede de sine ,sa-si ia crucea si sa vina dupa mine " Cu asemenea pareri intelegi tu sa faci lepadare de sine si sa-l urmezi pe Hristos? Am inteles ca vorbesti despre tine, ca nefiind tare in credinta de mica ti s-a parut potrivit si te-ai binecuvintat dindu-ti deslegare la desfrinare neputindu-te lupta cu aceasta uriciune de pacat .Ca ti-ai gasit si o scuza sociala pt. pacatuirea ta dar sa ti foarte bine minte ca in lumea asta nu toate femeile sunt desfrinate si nu toti barbatii ,,e" porci .Exista multi frati virtuosi in pofida multor justificari sociale la indemina !
Nu trebuie sa te superi pt. ca nu am aceleasi pareri cu tine ,mai ales ca TU ai spus si eu ...am interpretat !Eu am comentat doar ce am auzit la tine , nu am inventat eu nimic !

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Viitorul meu sot si prietena mea eudiana Nunta 67 11.06.2011 02:33:24
prietena penticostala ionell Generalitati 26 17.11.2010 10:35:27
prietena mea nu este fecioara livadarufelix Nunta 184 11.08.2010 20:47:30
ajutati-ma, sa ajut o prietena! maria_aura Secte si culte 37 12.03.2010 20:26:33