![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La fel, in mai toata Rusia se slujeste in slavona. Cei care incearca sa propage slujba in rusa sunt persecutati (am cunoscut personal un traducator preot care nu mai are parohie din cauza asta).. In majoritatea tarilor slabe tot in slavona, in Serbia au inceput sa mai introduca si sarba, de un timp. Ai dreptate ca este impotriva principiilor ortodoxe, insa asta este situatia actuala si nu este cazul sa o idealizam Romania este intr-o situatie privilegiata ca are slujbele intr-o limba inteligibila. Asta din cauza ca s-au tradus acum 300 de ani. Aici la Bruxelles din cele vreo 20 de parohii care exista doar doua sunt in franceza, limba locala. Majoritatea sunt in limbi coplect ininteligibile credinciosilor, mai ales a celor care nu au fost la scoala in tarile natale: greaca veche, slavona, georgiana veche... Ei nu inteleg bine nici evanghelia la slijba. In Germania exista numai vreo doua trei parohii complect germanofone. (la un mlilion de ortodocsi)
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Fiul Omului" - "Cel Vechi de zile" Daniel 7,13 | georgeval | Din Vechiul Testament | 25 | 25.10.2016 06:31:20 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|