Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.06.2009, 09:39:42
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MadalinaM Vezi mesajul
Exista asociatii care tac si fac. Se duc voluntarii in clinici si vorbesc cu mamele ce vor sa faca avort. Celor care nu au bani, li se ofera niste banuti, atat cat se poate, fiindca este vorba despre un ONG. Nimeni, sau aproape nimeni nu stie cate vieti sunt salvate zilnic de acesti voluntari.
Dar sunt putini ( pt ca multi nu stiu, nu stiu ca exista astfel de asociatii, ca lumea chiar face ceva acolo, altii nu au talent sau curaj in a vorbi si a convinge, plus ca e doar voluntariat, poate unii nu au din ce trai si astfel isi indreapta atentia catre joburi bine platite, cat si multe alte cauze care tin de educatie, credinta, societate, daruire, deschidere, caci nu toti oamenii sunt pregatiti in a sustine o cauza etc.). Putini sunt si banii. Ideea e ca banii, privati sau nu, intr-o societate, supusa unor, sa le zicem constrangeri sau obligatii, mai mult sau mai putin externe, se duc in diverse directii, care directii sunt de multe ori contadictorii etc., ex: educatie sexuala, prezervative gratuite si proviata s.a.
Si de aici, cum poate intelege un tanar, bombardat de info contradictorii si confuze, ce sa faca? Mai e si mass-media, nimeni, sau aproape nimeni nu spune adevarul: anticonceptionalele ucid etc, fiindca mass-media e dominata de o alta ideologie decat cea morala ( si stiu despre ce vorbesc cand afirm acest lucru) si cui ii pasa de o tanti insarcinata sau de un tanar care cauta info, cand are atatia bani de castigat de pe urma lor, sincer.
Tu, ce ai face ca sa stopezi avortul si contraceptia? Caci este evidenta ca nu le sustii, cel putin pe prima. Prin ce mijloace ( care sa fie si pasnice si cu bun simt si in spiritul crestin si la curent cu tehnologia, sa nu se simta manipulati) ai face asta? Stii ca oricand te poti inscrie ac voluntar, daca poti si vrei, intr-o astfel de asociatie si atunci vei vedea cu ochii tai ca nu se sta si chiar se face si poti chiar tu, daca esti un bun vorbitor sa salvezi un copilas de la moarte. Si atunci nu ar mai fi 10-11 oameni ci 12, nu e mult, dar e ceva. :)
Avortul se poate stopa prin contraceptie sau abstinenta. Cum a doua metoda mi se pare total aberanta, ramine prima, sub orice forma.
Voluntariatul nu e o solutie, parerea mea este ca statul ar trebui sa intervina.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Avort - pro sau contra? Bast-et Generalitati 224 25.02.2018 20:42:21
Despre avort... amatyyy Homosexualitatea 173 23.09.2011 11:37:36
Oprirea de la impartasanie grgsc_mrs Generalitati 22 14.09.2010 12:56:32