In 1992 tata imi facuse actele sa ma stabilesc in Canada dar nici prin cap nu imi trecea, cu un inainte fusesem in vizita acolo si mi se paruse o calamitate, alimentele nu aveau gust, peisajul era searbad, oamenii lipsiti de vlaga, bolnaviciosi. Am mai fost o data acolo in 2006 si abia asteptam sa ma intorc, aveam senzatia ca nu e suficient oxigen in aer, cand m-am intors la Bucuresti am simtit ca plananii imi revin la dimensiunea normala.
Si nu e vorba doar de Canada, facand niste excursii in Europa si Turcia am observat ca, desi nu atat de catastrofal ca in America (unde vegetatia si solul sunt nesanatoase) nici o tara nu are legume, aer, vegetatie, sol ca al nostru. Nu mai vorbesc de cultura, care nu e nici nordica, nici sudica, nici orientala nici apuseana, perfect echilibrata si mai ales de faptul ca avem lumina Ortodoxiei, care mi se pare mai curata decat in alte tari ortodoxe (mai mult din ce am citit si filme despre celelalte tari ortodoxe).
Nu as suporta sa traiesc in alta tara, chiar daca as avea posibilitati sa castig mult.
Romania e o tara de mitocani, parveniti si manelisti, dar pe ansamblu e mai bine ca oriunde.
|