Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2009, 21:55:15
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
[COLOR=Red]Inainte de a acuza si de a ne revolta, este musai a ne Informa. [/COLOR]
Cristi,

Eu vin din Moldova, unde am avut sansa sa gasesc o biserica unde se faceau toate cele bune, inclusiv cateheze. In Timisoara nu am gasit asa ceva, dar mai caut.

Aici, la mine in parohie exista un program de intalnire cu tinerii duminica seara si studiu biblic luni seara. Am fost de cateva ori, dar aceste intalniri nu sunt cateheze cum ar trebui sa fie. Vorba Sophiei, nu exista un dialog viu intre noi si preot; el vorbeste la subiect si pe langa subiect, dar noi nu putem sa-l intrebam ce ne doare. Pentru mine, acest mod de "predica" este nefolositor. Daca se studiaza Biblia pe versete, atunci este nevoie sa clarificam multe lucruri, nu sa stam doua ore sa ascultam ca la curs povestea profesorului. Daca incerc sa pun intrebari, se uita babele urat la mine si mai si comenteaza, iar preotul imi zice ca preda la nivelul de cunostinte al oamenilor simpli si nu poate sa raspunda la orice intrebare in public... Pe deasupra, astfel de evenimente nu au loc saptamanal, caci preotul care le tine este protopop si pleaca des cu treburi in alte locuri.

Problema e ca numai la o biserica am intalnit aceasta pseudo-cateheza in toata Timisoara. Duhovnicul meu e de la alta parohie; el nu face cateheze de nici un fel. Face slujbe de tot felul, insa cand e vorba de o discutie, de o lamurire, nu prea are timp. Greu.

Mai am prieteni prin oras si nici ei n-au auzit de asa ceva. Deci vorbim de situatia generala a unui oras mare, plin de biserici, unde nu sunt astfel de programe. Nu inteleg de ce, nu-i intereseaza pe preoti aspectul acesta? Nu a pus nimeni problema educatiei religioase in afara programului clasic, obisnuit? Nu au preotii timp doua ore pe saptamana sa organizeze o cateheza? In alte orase cum e?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Botezul adultilor in BOR etbag Generalitati 2 21.09.2011 17:13:49
Educatia in declin lugrez Generalitati 25 08.03.2011 08:39:10
Educatia parintilor cozia Generalitati 6 11.08.2009 19:15:15
Erori in educatia religioasa iosif Despre Biserica Ortodoxa in general 62 16.07.2008 14:22:28
Educatia azi IC Generalitati 25 12.03.2007 14:15:37