Citat:
În prealabil postat de unortodox
Am auzit multe lucruri frumoase despre Padre Pio identice cu ce afirmi tu despre domnia sa.
Sa trec insa la intrebarile mele:
1. Spui ca Padre Pio avea corpul intact la 40 de ani de la moartea sa.
Intrebare: stii cumva daca a fost imbalsamat inainte de a fi inmormantat?
2. Ce intelegi prin "ca avea harul iertarii"? Faptul ca era capabil sa ierte greselile altor oameni fata de domnia sa (asa cum Papa Ioan Paul al-II-lea l-a iertat pe cel care atentase la viata sa)?
"S-a dovedit ca nu era bolnav psihic". Aceasta propozitie nu-mi spune nimic pentru ca nu e pana la urma nimic rau in a fi nebun pentru Hristos, nu? In plus nu am deloc incredere in expertiza psihiatrica pe simplu motiv ca numitul Carl Tanzler, celebru necrofil - Doamne iarta-ma - a fost gasit perfect sanatos din punct de vedere psihiatric de o comisie formata din 12 medici psihiatri, desi numai sanatos nu poti sa fii daca faci asa ceva...
|
Ma refeream la urmatoarele:
1. eu nu am de unde sa stiu daca a fost imbalsamat sau nu iti dai seama, ca nu stiu. Sigur am sa incerc sa ma informez si am sa revin cu noutati.
2. deci cind spovedea, ranile mainilor sale sangerau, cu cit mai mutle pacate, cu atit mai mutl sange, e dovedit, stiut
3.Ca nu era bolnav psihic: iata cum este povestea: deci Vaticanul voia cu orice pret ca Padre Pio sa fie declarat " nu tocmai de acasa" deoarece faima sa era atit de mare, incit umbrea puterea Vaticanului, si acestia, politic, au facut orice sa-l declare nebun, psihopat etc. Cu toate astea, nu au reusit.
La fine, a trebuit sa fie declarat sfant, in ciuda Vaticanului.