Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2009, 10:57:06
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

1. Nu sunt toti barbatii asa. Al meu nu este. Am vorbit cu el despre asta.

2. E adevarat, multi sunt. Dar spune si autoarea cartii (am citit capitolul in diagonala) ca ispita nu inseamna pacat. Stiti teoria ascetica cu cei 5 pasi catre pacat - gandul, acceptarea gandului etc? Imaginile de care vorbeste autoarea sunt numai gandul, care vine din afara. Un barbat crestin duce o lupta, si asta poate sa ne faca sa-i respectam, si chiar sa-i admiram, daca noi nu ducem aceeasi lupta.

3. Cand un barbat crestin hai sa-i zicem 'normal' iubeste o femeie, si o iubeste cu adevarat, si este iubit de ea, lucrurile se mai schimba, cum zicea ciuneva mai sus, femeia il ajuta pe barbat sa scape de obsessile astea.

4. Pacatele sau ispitele sexuale nu sunt nici pe departe cele mai rusinoase si mai grave. Poate a intrat un usor puritanism si in ortodoxie de ni se pare asa.. exista lucruri mult mai grave de care trebuie sa ne ferim la vitorul nostru sot, cred: daca cumva are ispita cruzimiii? sau a mandriei? sau a prostiei?

Nu dispera, Anna! Suntem toti oameni cazuti, dar cu ajutorul lui Dumnezeu ne putem elibera, barbati sau femei! Ca avem si noi ispitele noastre.
Reply With Quote