![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Stiu ca se folosesc niste icoane ale Maicii Domnului aratandu-o pe Maica Domnului tanguindu-se.
Mie nu prea mi se par aceste icoane crestin ortodoxe. Cred ca provin de la catolici. La ortodocsi stiu ca e icoana cu Maica Domnului langa cruce in dreapta Domnului Iisus Hristos si in stanga e Sfantul Ioan Teologul. De asemenea pe epitaf se picteaza uneori si Maica Domnului asistand la punerea in mormant a Domnului nostru Iisus Hristos dar cred ca e un pic neortodox sa zici ca Maica Domnului "s-a tanguit". Pentru ca Maica Domnului stia foarte bine ca Domnul nostru Iisus Hristos va invia si nici nu s-a indoit de aceasta pentru ca doar stim ca Maica Domnului nu a pacatuit. Cat despre proorocia dreptului Simeon cu privire la sabia care va trece prin sufletul Maicii Domnului sa nu refere la tulburarea sufleteasca de a simtit-o Maica Domnului cu privire la ereziile aparute in Biserica si cu desprinderea din trupul bisericii a unei mari parti la 1054. Si normal cu privire la pacatele cu care o suparam pe Maica Domnului noi mai tot timpul ca parca asa zice la rugaciunea de seara a Sfantului Ioan Damaschinul: "De judecata Ta, Doamne, ma tem, si de munca cea fara de sfarsit; iar a face rau nu mai contenesc. Pe Tine, Domnul Dumnezeul meu, pururea Te manii si pe Preacurata Maica Ta..." |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
NASTEREA MAICII DOMNULUI | georgeval | Diverse Sarbatori | 53 | 07.09.2013 22:56:58 |
Prohodul Maicii Domnului | glykys | Postul | 3 | 14.08.2012 21:17:34 |
Icoane ale Maicii Domnului | cristiboss56 | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 3 | 23.01.2010 15:37:16 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
Acatistul MAICII DOMNULUI | cristiboss56 | Rugaciuni | 6 | 08.12.2007 05:04:38 |
|