Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.04.2009, 14:02:23
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Tanguirea Maicii Domnului

Stiu ca se folosesc niste icoane ale Maicii Domnului aratandu-o pe Maica Domnului tanguindu-se.
Mie nu prea mi se par aceste icoane crestin ortodoxe.
Cred ca provin de la catolici.

La ortodocsi stiu ca e icoana cu Maica Domnului langa cruce in dreapta Domnului Iisus Hristos si in stanga e Sfantul Ioan Teologul.

De asemenea pe epitaf se picteaza uneori si Maica Domnului asistand la punerea in mormant a Domnului nostru Iisus Hristos dar cred ca e un pic neortodox sa zici ca Maica Domnului "s-a tanguit".

Pentru ca Maica Domnului stia foarte bine ca Domnul nostru Iisus Hristos va invia si nici nu s-a indoit de aceasta pentru ca doar stim ca Maica Domnului nu a pacatuit.

Cat despre proorocia dreptului Simeon cu privire la sabia care va trece prin sufletul Maicii Domnului sa nu refere la tulburarea sufleteasca de a simtit-o Maica Domnului cu privire la ereziile aparute in Biserica si cu desprinderea din trupul bisericii a unei mari parti la 1054.
Si normal cu privire la pacatele cu care o suparam pe Maica Domnului noi mai tot timpul ca parca asa zice la rugaciunea de seara a Sfantului Ioan Damaschinul:
"De judecata Ta, Doamne, ma tem, si de munca cea fara de sfarsit; iar a face rau nu mai contenesc. Pe Tine, Domnul Dumnezeul meu, pururea Te manii si pe Preacurata Maica Ta..."
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
NASTEREA MAICII DOMNULUI georgeval Diverse Sarbatori 53 07.09.2013 22:56:58
Prohodul Maicii Domnului glykys Postul 3 14.08.2012 21:17:34
Icoane ale Maicii Domnului cristiboss56 Pictura si Sculptura Bisericeasca 3 23.01.2010 15:37:16
Adormirea Maicii Domnului Laurentiu Diverse Sarbatori 1 15.08.2008 20:25:15
Acatistul MAICII DOMNULUI cristiboss56 Rugaciuni 6 08.12.2007 05:04:38