"
Citat:
În prealabil postat de scrabble
Atunci inseamna ca sunt expert in inteligenta emotionala cand vine vorba de... inteligenta emotionala. Conceptul e o ineptie scoasa din capul unui psiholog care s-a trezit intr-o dimineata si s-a gandit de unde sa scoata bani, dupa care s-a pus pe scris carti.
Insasi denumirea este paradoxala: inteligenta tine de ratiune in timp ce emotia nu e rationala. Cu alte cuvinte ce inseamna IE? Sa luam decizii inteligente in ceea ce priveste sentimentele noastre? O absurditate mai mare nici ca n-am auzit.
Nici eu nu sunt un mare fan al psihologiei - mult timp am considerat-o pseudostiinta, nu pentru ca obiectul ei de studiu n-ar fi real si demn de studiat, ci pentru ca in aproape 200 de ani aceasta stiinta a reusit sa afle atat de putin despre cum functioneaza mintea umana. Insa IE depaseste orice limita a bunului simt si a cercetarii stiintifice.
|
"
n-ai inteles substanta. n-are nici o importanta cum e denumita. sa incercam sa definim puterea de discernamant in fata alegerilor pe care le avem de facut.
ne legam de chestii marunte si nu vedem ceea ce e important cu adevarat...
faptul ca ne-am pierdut acea capacitate de a filtra prioritatile.