Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Fals, religia voastră s-a format in America secolului 19.
|
Hai sa lamurim in sfarsit aceasta chestiune, se pare ca nu ati remarcat inca diferenta pe care o fac eu intre "religie" si "confesiune" (sau denominatiune, cult, etc). Veti fi de acord cu mine ca "religia noastra"- religia crestina s-a format in sec. I.
Citat:
Crestinii primelor secole nu credeau in moartea sufletului odată cu trupul asa cum cred adventistii, nu practicau zeciuiala așa cum fac adeventistii și nu mai credeau in obligativitatea Sabatului și în interdictia de a consuma anumite alimente etc.
|
Din pacate, aveti dreptate (partial, referindu-ne la majoritatea crestinilor din generatiile de dupa apostoli). Doctrina si practica crestinilor din secolele II, III, IV s-a indepartat tot mai mult de ceea ce au invatat Hristos si apostolii. Insa Hristos si apostolii au practicat sistemul zecimii (ba, au dat mai mult de 10%, ei dadeau tot: aveau in comun tot ce posedau), ziua lor de inchinare era sambata (nu-mi cereti dovezi, ele se gasesc cu duiumul pe topicul respectiv), nu consumau alimentele pe care Domnul le-a interzis (sa nu-mi spuneti de exemplu ca Hristos sau apostolul Petru ar fi mancat porc, ca nu va cred), credeau cu putere in invierea mortilor si in faptul ca in moarte nu mai exista constienta sau activitate(pe topicul aferent veti gasi suficiente argumente).
Citat:
Nașterea rătăcirii adventiste a fost incă unul din numeroasele semne care arată apropierea sfârșitului
|
Daca scoateti cuvantul "ratacire", involuntar ati rostit un adevar.
Citat:
Rădăcinile sectei adventiste de ziua a saptea pot fi gasite in anul 1831 cand William Miller a inceput sa predice Adventul (venirea a doua a Mantuitorului pt anul 1943)
|
Daca va uitati cu atentie la ce am scris, veti vedea ca m-am referit la organizarea oficiala a Bisericii AZS, si nu la radacinile ei.
Citat:
Cuvântul pastor in limba română înseamnă și preot al unui cult protestant.
|
Daca revedeti si fraza respectiva, veti observa ca nu m-am referit la un cult protestant, ci la unul neoprotestant si l-am si nominalizat (de fapt l-ati nominalizat chiar Dvs.): baptist.
Citat:
Asa cum am spus mai sus rădăcinile sectei adventiste de ziua a saptea pot fi gasite in anul 1831 cand William Miller a inceput sa predice adventul. Un moment important in devenirea actualei secte intitulate prescurtat ASZ a fost eșuarea profetiilor lui Miller in 1843 și 1844, cand a parăsit secta pe care el a infiintat-o.
Un alt moment de referinta in devenirea sectei este căsătoria "profetesei" Ellen White cu un lider al baptistilor de ziua a saptea: James White in 1846. Ea va accepta ca un compromis să cinstească sâmbăta, iar el a acceptat hotărârea ei de a interzice consumul "animalelor necurate". Toate acestea si-au gasit si acoperirea "biblică" in accepțiunea lor și au fost impuse aproape intregii grupări adventiste.
Gruparea intitulată Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea a luat ființă așadar oficial prin Conferința de la Michigan din 1861, dar ea funcționa de la căsătoria "profetesei" cu James White.
|
"Istoria" pe care o propuneti, contine o serie de inexactitati. Nu are rost sa le mai numesc, le veti remarca Dvs. insiva daca sunteti corect. Eu cred ca sunteti capabil.