Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.03.2009, 12:56:56
vasinec vasinec is offline
Banned

Data înregistrării: 13.08.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
La afirmatia ta de aici.

Hai s-o luam pe capitole, ca sa inteleg cum vezi tu problemele:

15. Care ar fii pacatele din punct de vedere al religiei tale?
16. Daca cineva pacatuieste de moarte, atunci va fii iertat vreodata?
17. Care sint pcatele de moarte? ( ma refer la moartea sufletului).

Mai am citeva intrebari insa dupa ce primesc raspunsul mai intai!
Continuare.

15. Religia mea este religia Bibliei (cel putin asa se vrea). Daca vreti sa fac o enumerare a pacatelor, mai bine va dau cateva versete din Sfanta Scriptura, care fac lucrul acesta. Ex: Galateni 5:19-21; Efeseni 5:4; Apocalipsa 22:15; Apocalipsa 21:8, etc. Important este ca noi sa cunoastem grozavia pacatului si efectele sale. Multi isi permit sa pacatuiasca si se dezvinovatesc spunand ceva de genul: "oameni suntem". Toti pacatuim, dar nu trebuie sa cauta justificare ci iertare si indreptare.
16. Dumnezeu nu stie sa nu ierte. In Sfanta Scriptura avem o sumedenie de exemplede de pacatosi care s-au intors cu sinceritate spre Dumnezeu si au fost iertati. Tot Sfanta Scriptura ne vorbeste si despre un pacat care nu poate fi iertat: pacatul impotriva Duhului Sfant. De fapt, nu este vorba despre imposibilitatea iertarii din partea lui Dumnezeu, ci despre imposibilitatea intoarcerii celui care a respins, in mod repetat, indemnurile Duhului Sfant.
17. Toate pacatele neiertate sunt de moarte. Caci "plata pacatului este moartea". De aceea avem nevoie de jertfa Domnului Iisus Hristos, care a murit in locul nostru, spre iertarea celor care cred si se intorc spre Dumnezeu.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. Seraphim7 Secte si culte 104 23.10.2022 00:36:38
Profeti adventisti NeInocentiu Secte si culte 592 07.05.2012 09:41:27
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini RafaelMiticaPitulice Despre Sfanta Scriptura 25 02.08.2011 09:01:17
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50