Citat:
În prealabil postat de patinina34
La afirmatia ta de aici.
Hai s-o luam pe capitole, ca sa inteleg cum vezi tu problemele:
15. Care ar fii pacatele din punct de vedere al religiei tale?
16. Daca cineva pacatuieste de moarte, atunci va fii iertat vreodata?
17. Care sint pcatele de moarte? ( ma refer la moartea sufletului).
Mai am citeva intrebari insa dupa ce primesc raspunsul mai intai!
|
Continuare.
15. Religia mea este religia Bibliei (cel putin asa se vrea). Daca vreti sa fac o enumerare a pacatelor, mai bine va dau cateva versete din Sfanta Scriptura, care fac lucrul acesta. Ex: Galateni 5:19-21; Efeseni 5:4; Apocalipsa 22:15; Apocalipsa 21:8, etc. Important este ca noi sa cunoastem grozavia pacatului si efectele sale. Multi isi permit sa pacatuiasca si se dezvinovatesc spunand ceva de genul: "oameni suntem". Toti pacatuim, dar nu trebuie sa cauta justificare ci iertare si indreptare.
16. Dumnezeu nu stie sa nu ierte. In Sfanta Scriptura avem o sumedenie de exemplede de pacatosi care s-au intors cu sinceritate spre Dumnezeu si au fost iertati. Tot Sfanta Scriptura ne vorbeste si despre un pacat care nu poate fi iertat: pacatul impotriva Duhului Sfant. De fapt, nu este vorba despre imposibilitatea iertarii din partea lui Dumnezeu, ci despre imposibilitatea intoarcerii celui care a respins, in mod repetat, indemnurile Duhului Sfant.
17. Toate pacatele neiertate sunt de moarte. Caci "plata pacatului este moartea". De aceea avem nevoie de jertfa Domnului Iisus Hristos, care a murit in locul nostru, spre iertarea celor care cred si se intorc spre Dumnezeu.