Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.03.2009, 20:53:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Capăptul urcușului fără sfârșit și un posibil răspuns pt. topicele gălăgioase !

Pentru un creștin, mântuirea incepe la un moment dat in cursul vieții sale și continuă in veșnicie. Ea nu este ințeleasă ca un eveniment static, ca o simplă decizie care survine la un moment dat și care proclamă o stare de fapt pentru eternitate. A te mântui semnifică a fi impreună cu Dumnezeu in această viață și a continua această existență in veșnicie, in bucuria apropierii lui Dumnezeu și a semenilor. Părintele Stăniloae insistă in multe scrieri ale sale asupra aspectului dinamic și fără sfârșit al mântuirii.
Viața creștinilor e văzută in același timp de Sfântul Apostol Pavel, in general, ca o alergare cu rânduială, spre cununa vieții veșnice și nesfârșite in Hristos. Iar alergarea este pe de o parte o stăpânire a patimilor, pe de alta, o lucrare din iubirea lui Hristos, o impartășire de ea : "Nu știți că cei ce aleargă in stadion, toți aleargă , dar nu toți iau cununa ? Alergați așa, ca să o luați . . . Eu deci așa alerg, nu ca neștind spre ce ; așa lupt , nu ca bătând aerul ( fac o paranteză aici și adaug eu: făcând mitinguri , gălăgie, hulind Biserica, Sf.Sinod sau mai știu eu ce ) , ci infrânez trupul meu și_mi strunesc corpul, ca nu cumva altora vestind, eu insumi să mă fac necercat" (I Cor. 9, 24-27 ) , " ci ca să mă fac impreună părtaș " a lui Hristos (I Cor. 9, 23 ; vezi și II Tim. 4, 6-8 ) .

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce sa faci daca ai mancat ceva de dulce, cand voiai sa tii post? camy_d Generalitati 89 11.08.2017 10:56:33
mierea florinrusu Generalitati 92 19.08.2016 14:39:28
Doctrina socului- mersul lumii Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 3 06.06.2012 19:29:32
Lalaiala...dulce lalaiala... eodor nastasa Generalitati 4 05.12.2010 19:36:37
Doctrina Sanctuarului-O MARE INSELATORIE!!! petrut-angel Secte si culte 23 18.04.2009 20:41:29