Ovidiu-s,felul cum ai interpretat tu poruncile si le-ai asociat in mod convenabil cu ceea ce am afirmat eu,ca nu se potriveste,poate fi destul de relativ.Concret nu mi-ai demonstrat nici o asociere,deci poate fi nul raspuncul.De interpretat,o putem face fiecare cum ne taie capul si sa nu ajungem la un consens.
Este clar ca Dumnezeu ne cere sa nu fim desfranati,sa nu tanjim la femeia si la bunul aproapelui,dar nu spune absolut nimic...sa ne calugarim,.sa facem legamant de castitate,acest legamant sa reprezinte o jertfa(prin ireversibilitate)
Oricum,"jertfa lui Dumnezeu,inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi..."in fata acestor cuvinte a marelui Psalmist David,face ca sa paleasca toate teoriile "absurde",pana la urma,despre cat de pacat este sa parasesti manastirea.
Despre IUBIREA mareata,despre care vorbeste Domnul MAI PRESUS DE ORICE,CE SA MAI SPUN,A RAMAS CAM IN UMBRA SARACUTA...gasind loc de intaietate atator prejudecati,si-ca unele cu un iz atat de evident de ura si dispret,fata de om,fata de Cuvantul Lui Dumnezeu,pana la urma....care iubeste omul.