Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.01.2009, 10:02:26
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Cand "fiul il naste pe tatal"

Doamne-ajuta!

Cea mai frumoasa descriere a relatiei duhovnic - ucenic am intalnit-o in cartea "Cultura Duhului" a Ieromonahului Rafail Noica, fiul celebrului filozof, scriitor, eseist, publicist Constantin Noica (1909-1987), in capitolul "Despre duhovnicie", pag. 41-61.

Imi este imposibil (de fapt, nici nu indraznesc) sa expediez in cateva randuri frumusetea acestor 20 de pagini. Intreaga carte se constituie intr-o smerita si plina de har marturisire a Parintelui Rafail, unul dintre marii Parinti pe care ii avem printre noi. Le-am recitit in aceasta dimineata si mi-a parut rau ca nu mi-am impus pana acum ca, de fiecare data, inainte de a merge la spovedanie sa recitesc aceste randuri.

Daca doriti sa cumparati cartea, am vazut-o in aceasta saptamana la libraria Sofia (Pta Unirii, langa Facultatea de Teologie). Anul trecut costa in jur de 8 lei.

Cativa lei pentru un bilet, (numai dus, pentru ca o sa doriti sa ramaneti acolo) catre tainitele sufletului vostru, intr-o minunata calatorie, in care ghid va va fi Parintele Rafail Noica.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote

Tags
ucenic

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce inseamna? VladCat Spiritualitatea ortodoxa 42 17.12.2011 00:11:19
Ce inseamna? florin.oltean75 Generalitati 8 24.07.2011 10:59:13
Dimitrie Izvoratorul de mir, ucenic al Sfantului Irineu? costel Generalitati 0 06.04.2011 14:33:01
Ce inseamna.... Noesisaa Generalitati 6 31.03.2011 13:10:17
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta I.Calin Generalitati 2 17.01.2011 20:21:42