Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2009, 07:18:45
EugeniaG's Avatar
EugeniaG EugeniaG is offline
Member

Data înregistrării: 12.01.2009
Locație: Bucuresti, Moscova , Atlanta
Implicit

wow , ce mai subiect, este firesc pentru noi mai tineri sa ne punem si asfel de intrebari, cred ca multi ne intrebam astfel de lucruri despre calugari si mai ales cand intalnim calugari atat de tineri si atat de evlaviosi , de aceea omul este pacatos , Dumnezeu ne-a dat gandirea , spre deosebire de animale, de aceea omul este foarte pacatos si spunem rugaciuni atat de des, uneori facem cruce cu limba, noi trebuie sa ne intarim inima si sa nu cadem prada vrajmasului care e pretutindeni, este foarte greu dar sigur este o viata frumoasa daca pomenesti numele Domnului si traiesti numai cu Dumnezeu in tot ceea ce faci , Dumnezeu ne ajuta, numai in inima sa-l avem si acest lucru presupune cainta multa... cat traim sa ne caim si sa ne iubim semenii ca pe noi insine , sa laudam Sfanta Treime, sa invatam din biblie ... nu este greu deloc sa o intelegem , sa cerem ajutor preotilor pentru o mai buna intelgere a cailor Domnului

Vizavi de intrebarea postului sau chiar si cele 10 porunci , care par atat de banale la o simpla citire ... sa o luam si noi banal , sa ne gandim la rastignira Domnului Isus Hristos Fiul lui Dumnezeu , va amintiti de cei 2 hoti rastigniti si ei pe cruce in ziua rastignirii Domnului? unul din ei l-a luat in ras pe Domnul Isus si i-a zis:" daca tu esti Fiul Sfantului Duh de ce nu te salvezi singur acum?" iar celuialt hot Domnul Isus i-a spus: " pentru ca ai crezut in mine , ne vom intalni in Imparatia Cerurilor"....deci un hot care nu s-a cait, nu s-a rugat , era un pacatos , nu a facut nimic decat sa creada in Domnul Isus si ajuns in Imparatia cerurilor, simplu si adevarat , biblia descrie foarte frumos acest fapt.

Mai am foarte multe de invatat si nu sunt sigura decat de ceea ce citesc in Bibie , sunt sigura de linistea sufleteasca pe care mi-o dau Sfanta Treime iar liturghiile de la manastire ma linistesc si imi aduc linistea sufleteasca nespusa in cuvinte oricat as incerca sa o descriu
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Poate deveni abstinenta o problema? teodoraianys Generalitati 110 21.09.2013 20:09:21
Exista reguli pentru un preot/calugar in vizita in alta biserica? sophia Biserica Ortodoxa Romana 10 24.07.2012 13:04:20
Preotul calugar Bogdan N Preotul 8 20.02.2012 11:13:43
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis cristiboss56 Generalitati 17 28.06.2010 13:17:20
Preot calugar - care este sensul? sophia Preotul 33 23.11.2009 12:09:40