Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Vezi rezultatele sondajului: Este important sa cunoastem Sfanta Evanghelie?
Doar sa citim duminica de duminica 0 0%
Sa cititm tot, apoi pentru intelegere sa revenim la fiecare duminica 2 100,00%
Sondaj cu opţiuni multiple. Votători: 2. Nu poti vota in acest sondaj

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2009, 08:31:02
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit Talcuirea evangheliilor de peste an (71)

[SIZE=3]63[/SIZE]
[SIZE=5]Evanghelia la[/SIZE]
[SIZE=5]Înălțarea Sfintei Cruci[/SIZE]
[SIZE=3](14 Septembrie)[/SIZE]
[SIZE=3](Ioan 19, 6-35)[/SIZE]

6. Iar dacă L-au văzut pe El Arhiereii și slugile, au strigat zicând: răstignește-L, răstignește-L pe El; zis-a lor Pilat: Luați-L voi pe El și-L răstigniți, că eu nu aflu vină întru El. 7. Răspuns-au lui Iudeii, noi lege avem și după legea noastră trebuie să moară, că pe Sine Fiul lui Dumnezeu S-a făcut. 8. Iar dacă a auzit Pilat acest cuvânt, mai mult s-a temut. 9. Și a intrat în divan iarăși, și a zis lui Iisus: de unde ești Tu? Iar Iisus răspuns nu i-a dat lui. 10. Deci a zis Pilat Lui: mie nu-mi grăiești? nu știi că putere am să Te răstignesc, și putere am să te slobozesc? 11. Răspuns-a Iisus: nu ai avea nici o putere asupra Mea, de nu ți s-ar fi dat ție de sus. Pentru aceea cel ce m-a dat pe mine ție mai mare păcat are. 12. De aceea căuta Pilat să-l sloboadă pe El. Iar Iudeii strigau: de vei slobozi pe acesta, nu ești prieten al Cezarului, că tot cel ce se face pe sine Împărat, stă împotriva Cezarului. 13. Iar Pilat auzind cuvântul acesta, a scos pe Iisus afară, și a șezut la judecată, în locul ce se zice pardosit cu pietre, iar evreiește Gavvatha. 14. Și era venirea Paștilor, ca la al șaselea ceas, și a zis iudeilor: Iată Împăratul vostru. 15. Iar ei strigau: ia-L, ia-L, răstignește-L pe El, zis-a lor Pilat: dar răstigniți voi pe Împăratul vostru? răspuns-au Arhiereii: nu avem Împărat, ci numai pe Cezarul. 16. Deci atunci L-a dat pe El lor, ca să-L răstignească, și au luat pe Iisus și L-au dus. 17. Și purtându-Și crucea sa au ajuns la locul care se zice evreiește Golgota. 18. Unde L-au răstignit pe El, și împreună cu El, și pe alți doi de ceastă parte și de cealaltă, și în mijloc pe Iisus. 19. Și a scris și titlu Pilat, și l-a pus pe cruce, și era scris: Iisus Nazarineanul, Împăratul Iudeilor. 20. Și acest titlu mulți din iudei l-au citit, căci aproape era locul de oraș, unde au răstignit pe Iisus. Și era scris evreiește, elinește și latinește. 21. Deci zicea lui Pilat Arhiereii iudeilor: nu scrie Împăratul Iudeilor. Ci pentru că El a zis, Împăratul Iudeilor sunt. 22. Răspuns-a Pilat: ce am scris, am scris. 23. Deci ostașii, dacă au răstignit pe Iisus, au luat hainele Lui și le-au făcut patru părți, fiecăruia parte și cămașa lui necusută, de sus țesută peste tot. 24. Deci au zis unii către alții, să nu o sfâșiem, ci să aruncăm sorții pentru ea, a cui va fi. Ca să se împlinească scriptura, care zice: Împărțit-au hainele mele lor și, și pentru cămașa mea au aruncat sorți! Și ostașii acestea au făcut. 25. Și sta lângă crucea lui Iisus, mama Lui, și sora mamei Lui, Maria a lui Cleopa, și Maria Magdalena. 26. Deci Iisus văzând pe Mama Sa, pe ucenicul pe care-l iubea, stând, a zis Mamei Sale: Femeie, iată fiul tău! 27. După aceea a zis ucenicului: Iată mama ta! Și din acel ceas a luat-o ucenicul întru ale sale. 28. După aceea știind Iisus că toate s-au sfârșit, ca să plinească scriptura, a zis: mi-e sete. 29. Și un vas plin de oțet zăcea, iar ei umplând un burete de oțet și de isop, și punându-l într-o trestie l-au adus la gura Lui. 30. Iar dacă a luat oțetul Iisus, a zis: sfârșitu-s-au și plecându-și capul și-a dat sufletul. 31. Deci Iudeii ca să nu rămână pe cruce trupurile Sâmbăta, pentru că era Vineri, că era mare zi aceea a Sâmbetei, rugat-au pe Pilat ca să se sfărâme fluierele lor, și să se ia. 32. Deci au venit ostașii, și celui dintâi i-au sfărâmat fluierele, și celuilalt, care era răstignit cu el. 33. Iar la Iisus venind, dacă l-au văzut că a murit, nu i-au sfărâmat lui fluierele. 34. Ci unul din ostași cu sulița în coasta Lui a împuns și îndată a ieșit sânge și apă. 35. Și cel ce a văzut a mărturisit și adevărată este mărturisirea lui. Și acela știe că adevărat zice, ca și voi să credeți.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Talcuirea randuielii tunderii in monahism - Pr. Arsenie Boca Salistean Domnica Intrebari utilizatori 1 13.01.2013 22:28:25
Talcuirea celor 7 evanghelii io8nut Maslul 2 04.12.2011 12:17:08
Talcuirea Dumnezeiestii Liturghii andrei_im Teologie si Stiinta 6 04.02.2010 22:47:26
Psalmul 136 in talcuirea lui Serafim Rose Miha-anca Rugaciuni 14 08.01.2010 23:10:53
Tâlcuirea numelui "Iisus"- din Învățăturile Sfintei Biserici cristiboss56 Din Noul Testament 1 10.06.2009 21:40:37