Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.01.2024, 08:32:00
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
N-am mai auzit asta sa primești dezlegare de divorț că e femeia stearpă...
Citat:
Conform cărui canon? Ai vreo sursă?
Am stiut de un caz particular, in care sotia (nu stiu daca era sau nu stearpa, insa nu a reiesit asta de la analizele medicale prenuptiale) nu voia sa faca copii.
Mai multe informatii am aflat acum cand m-am interesat mai exact despre detalii si mi s-a spus ca divortul civil a mers simplu deoarece cununia nici nu avusese loc, insa interventia episcopului a venit abia atunci cand a fost nevoie de anularea cununiei vechi a urmatoarei sotii, care se despartise din pricina de desfranare a fostului sot.
De aici, de la aceste informatii pe care le-am receptat cam neglijent, am avut eu impresia gresita ca episcopul a anulat cununia neroditoare.
Imi cer iertare!

Citat:
Canonul 9 al lui Vasile cel Mare pe seama acestui verset:
Citat:
Hotărârea Domnului este că nu-i iertat nimănui a desface căsătoria afară de motivul de adulter
Hm, foarte "curat-murdara" aceasta... "porunca/hotarare" a Domnului (oare?), care binecuvanteaza cununia unor desfranati conf.(1Cor7,2), si e impotriva despartirii lor... din alt motiv.

Rezulta limpede ca motivul principal de cununie in Scriptura este desfranarea daca pentru refuzul de a face copii nu exista canon de despartire, dar pentru desfranare, da.
Adevarat spun voua, aceasta e o revelatie!
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote

Tags
betie, desfranare, familie, repros

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Canon de pocainta pentru cel cazut in desfranare costa1988sv Intrebari utilizatori 9 21.12.2012 19:35:48
Ce intelegeti prin citatul acesta Marcel_Ionut Spiritualitatea ortodoxa 10 03.11.2012 17:24:26
Cum intelegeti cultul ortodox ? STEPHAN Spiritualitatea ortodoxa 10 11.06.2012 18:13:39
(totul) Despre desfranare NeInocentiu Generalitati 184 31.08.2011 23:18:33
Ce intelegeti prin.......... mara2008 Nunta 12 30.06.2010 08:27:25