![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Credincioșii din Timișoara s-au alăturat celor peste 285 de localități din România și Republica Moldova, sub genericul Ajută Mama și Copilul! Ei depind de tine!
Marșul pentru viață s-a desfășurat pe traseul Parcul Carmen Sylva – Catedrala mitropolitană – Prefectură, informează site-ul oficial al Eparhiei. După oficierea Sfintei Liturghii, cu prilejul Praznicului Bunei Vestiri, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a participat la această manifestare reprezentativă pentru toți cei care susțin dreptul la viață. Cuvântul de deschidere a aparținut Mitropolitului Banatului. Ierarhul a evidențiat importanța vieții și a apreciat acest gest pro viață la care timișorenii au participat în număr mare. Am învățat la istorie că România a participat în două Războaie Mondiale, unde au pierit sute de mii de fii ai neamului nostru nostru românesc. M-am uitat și eu peste cartea de istorie din care învață tinerii noștri la școală și nu scrie că peste România a trecut și al III Război Mondial. Dar nu am văzut niciun tun, niciun tanc trecâd peste țară. Dar ne spun cei care știu mai bine statisticile, din anul 1990, în România s-au făcut peste un milion de avorturi. Mai mult decât am pierdut în cele două războaie mondiale. Și de aceea spun, România a sorbit din potirul amar al celui de-al III Război Mondial. Dragi credincioși, să punem sabia în teacă, să nu ne mai luptăm cu cele mai neputincioase ființe umane, pruncul din pântecele maicii sale, a spus Ierarhul. Marșul pentru viață reprezintă una dintre cele mai importante inițiative civice prin care se contribuie la lupta împotriva avortului, acest flagel al societății contemporane care, în România, în perioada 1958 – 2014, a curmat peste 22.638.755 de vieți