Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2015, 15:21:17
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mai degrabă subscriu la răspunsul lui Ovidiu. Se pare că e vorba despre o traducere defectuoasă care în timp a fost acceptată automat ca fiind corectă.

Ironia nu este necesară, să știi. Dacă vrei să demonstrezi ceva, se poate și fără. Pentru că a fi dreptcredincios nu presupune lipsa de critică confundată eventual cu falsa smerenie. Trebuie să îndrăznim să gîndim și să căutăm răspunsuri, ca să nu fim surprinși cînd un protestant își etalează acea greață pe ecran.
Îmi pare rău că te-ai simțit ironizat, nu asta a fost intenția postării mele. Utlizând persoana I plural, m-am autoinclus în ceata criticată, fiindcă cu toții avem ispite de multe feluri când încercăm să ne apropiem de Dumnezeu prin mijloacele statornicite de Biserică de-a lungul timpului. Buna înțelegere previne evlavia mecanică și ipocrită, într-adevăr.
Dar nu e cazul să-ți faci probleme inutile în legătură cu chestiunea pe care ai adus-o în discuție. Dacă îți faci timp să studiezi cu atenție lumea bizantină, vei descoperi răspunsuri surprinzător de simple la multe neînțelegeri cauzate de proiectarea mentalităților contemporane în epoci cu mult diferite de a noastră.

Thread Tools
Moduri de afișare