Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2015, 12:34:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Nu e vorba ca a zis papa. Dar tot Hristos spune : "Imparatia mea nu e din lumea aceasta".
Iar sfintii ca au trait experienta harului spun, asa cum explica parintele Galeriu ca au experimentat 2 lucruri: ca e fara de veste (nu e datorat efortului nostru, adica e dar de la Dumnezeu), si ca NU e din lumea aceasta, adica e necreat.
Daca punem la socoteala si frumoasa explicatie care apartine de fapt unui sfant parinte (nu mai retin care anume, deci nu lui Ratzinger care doar o citeaza), cum ca Hristos este Imparatia in Persoana venita printre oameni, atunci explicatia papei mi se pare cea mai nimerita.
Si sfintii astia cum au experimentat harul, ca o experienta in exterioara sau interioara?

Printre oameni, unde mai exact? ca nimeni nu poate arata cu degetul si spune "acolo e Hristos" decat daca unii oameni devin cu adevarat hristofori - ceea ce iarasi, e o realitate interioara.

Nu stiu din ce context ai rupt tu ce a spus Ratzinger dar asa cum prezinti tu lucrurile nu se poate spune decat ca ar bate campii.

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Din punctul meu de vedere, aceasta idee ca imparatia lui Dumnezeu se afla in interiorul omului si aici trebuie cautata, ca trebuie cu alte cuvinte sa facem un pelerinaj interior spre a o gasi, e o idee cel putin dubioasa.
Citat:
Adaug ca in crestinism, comuniunea cu Dumnezeu nu are loc precum in religiile orientale prin contemplarea propriei interioritati stricate de pacat, ci este dar venit de sus.
Tin sa-ti aduc aminte ca exista o diferenta radicala intre paganul care isi "dumnezeifica" propria natura si crestinul nascut din nou.

Last edited by AlinB; 29.07.2015 at 12:40:00.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare