Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2014, 01:35:27
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

Bună, cunosc și eu câteva cazuri de familii în care el e greco-catolic și ea e ortodoxă au o fată și un băiat, fata e greco-catolică iar băiatul ortodox probleme nu au fost, sau familie în care el e romano-catolic iar ea e greco-catolică au 2 fete una romano-catolică iar cealaltă greco-catolică se înțeleg bine,chiar și la mine în familie sunt cazuri un văr de al mamei mele se trage dintr-o familie mixtă tatăl ucrainian de origine evreu ortodox pe stil vechi iar mama lui unguroaică romano-catolică, el a fost botezat la romano-catolici fiind al doilea copil, sora mai mare e ortodoxă pe stil vechi iar fratele mai mic botezat în religia iudaică, el s-a căsătorit cu verișoara mamei mele care e iehovista în urmă cu 25 de ani(cununia au făcut-o și la romano-catolici și la iehoviști) au un copil botezat la romano-catolici, bine nu le-a fost ușor din cauza părinților ei, oricum copinu e practicant romano-catolic așa că nu e o problemă a învățat rugăciuni catolice când era mic și mai studia watchtowere dar mi-a zis că nu prea are convingeri religioase, alt caz din familie un văr de al tatălui meu ortodox fiind s-a căsătorit cu o penticostală cununia au făcut-o și la ortodocși și la penticostali nefiind nevoie de vreo dispensă însă și-au păstrat fiecare religia lui spre frustrarea părinților ei care tatăl este pastor la biserica din sat, au o fetiță botezată ortodoxă iar duminica merge cu tatăl ei la biserica ortodoxă, n-am de unde ști care cum au educat-o, important e că au botezat-o ortodoxă după un lung șir de discuții.Căsniciile mixte pot rezista mult și bine totul e să fie înțelegere și dragoste, copiii pot fi botezați în ambele religii dacă vor crește mari ei vor alege care să le fie convingerile religioase, nu e bine să impui nimănui să fie practicant ortodox sau să aibe convingeri religioase ortodoxe dacă nu vrea. Fiecare alege calea lui în viață. Noapte bună.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nunta mixta - care sunt problemele? Ciprian Mustiata Secte si culte 100 04.05.2013 13:31:46
Nunta honney Nunta 27 27.04.2011 19:25:22
nunta cojanete Nunta 3 24.03.2010 11:31:35
nunta killerandrew Nunta 5 07.07.2009 12:55:29
casatorie mixta, rog raspuns de la preot, daca se poate lumar Nunta 5 13.10.2008 20:29:10