![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dacă tu îmi zici mie că românul sărbătorește crăciuniul pentru că este ziua în care s-a născut Isus te minți singur(ă). Dacă chiar vrei să găsim o „semnificație”, în primul rând nimeni nu știe data corectă când s-a născut Isus, în al doilea rând crăciunul este o sărbătoare păgână ce datează cu mult înainte de Cristos, bănuiesc că a-ți auzit de solstițiu de iarnă. Citat:
Am un nume pentru această categorie din care fac parte cei mai mulți români: „creștini ortodox în acte” adică nu cunoaște nimic din dogmă, nu au deschis o biblie în viața lor, nu urmează nimic din învățătură dar merg la biserică în acele zile și se declară ortodoxi la recensământ din tradiție. Deci pot să zic cu ceritudine că majoritatea românilor nu le pasă ce religie are partenerul, singurul motiv pentru care fac nunta la biserică este din cauza tradiției. Cei care au probleme cu acest aspect, sunt cei care fac parte din familii religioase, cum ești tu probabil. Mă faci să râd. Dacă vrei să te căsătorești faci cununia civilă și gata. Cununia religioasă e doar o fesitivitate care din punct din vedere legal nu înseamnă nimic.