Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.05.2013, 22:01:04
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Religia: Ortodox
Implicit Pr. Iustin Parvu - stare foarte grava

http://petruvoda.ro/

Iubiți credincioși,

În ultima săptamînă starea de sănătate a părintelui nostru stareț Justin, care a slujit cu multă osârdie pe credincioși în fiecare zi a Marelui Post, s-a șubrezit, se pare în urma unei mai vechi afecțiuni căpătate în temnița suferită pentru dreapta credință și iubirea de neam.

Zilele acestea Cuvioșia Sa primește o deosebit de atentă și de profesionistă asistență medicală, însa cea mai de pret purtare de grijă și tămăduire este harul pe care Dumnezeu îl trimite totdeauna pentru cei ce, unindu-se întru Numele Lui, îl cer pentru aproapele lor, căci scris este: “Orice veți cere întru Numele Meu, aceea voi face” (Ioann 14:23), și “Cereți și veti lua, ca bucuria voastră să fie deplină” (Ioann 16:24).

Să ne aducem aminte că Părintele Justin ne-a îndemnat cu vreme și fără de vreme să nu lipsească de la noi citirea Psaltirii, a Paraclisului Maicii Domnului și a celorlalte Canoane și Acatiste ale Sfintei Biserici, și mai ales rugăciunea neîncetată: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul”.

Îndreptarea vieții noastre și rugăciunea pentru duhovnicul nostru va revărsa degrabă mila dumnezeiască; pentru aceea noi să nu încetăm să strigăm către Domnul și Mîntuitorul nostru Iisus Hristos, către Prea-curata Maica Sa și către toți Sfinții Săi pentru dobîndirea cererii noastre, pentru ca Dumnezeu să-i dăruiască sănătate și zile îndelungate Părintelui Justin, pentru care cea mai mare bucurie și cel mai mare sprijin este să ne iubim unii pe alții precum Hristos ne-a iubit pe noi.

Obștile Mănăstirilor Petru Vodă și Paltin
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare