Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2012, 01:20:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Otilia12 Vezi mesajul
Sigur ca asemenea scoli trebuie sa existe,este imperios necesar ! Nedumerirea mea,si tocmai de aceea am adus in discutie ,este de ce au trebuit sa treaca peste 20 de ani ca Biserica sa demareze ici-colo cate un astfel de proiect ? Se tot afirma in mass-media cum ca averea Bisericii (conturi,etc) ar fi in prezent (informatia este de cateva zile chiar) de cca. 3 miliarde (!!) euro... Sa nu fie 3 miliarde,cum se afirma...sa zicem ca este doar 1 miliard,si tot ar avea suficiente fonduri sa deschida multe scoli.

Niciodata nu am inteles de ce constructia de biserici (oricum avem 15.000 lacasuri ortodoxe de cult in tara) trebuie sa inghita toti banii,si aspectul social si educational (scoli,orfelinate,azile de batrani ,etc) ramane mereu la coada,pe lista prioritatilor ??
Inca doua mentiuni:

1. 3 miliarde nu cred ca este o estimare cu acte, este o evaluare jurnalistica.
Dar nu suma in sine conteaza, multi oameni naivi cred ca BOR are banii astia in conturi - nu, e vorba de mijloace fixe, majoritatea cladiri si terenurile aferente.
Doar nu crezi ca o sa inceapa sa vanda biserici si manastiri ca sa deschida scoli.

2. Cele 15.000 sunt insuficiente. Inmulteste cu 200 capacitatea medie (exagerata zic eu, dar sa zicem) si presupunand o incarcare uniforma (nerealistic) - inseamna biserici pentru doar 3.000.000 romani.

Cati s-au declarat ortodocsi la recensamant?
Ca sa nu mai vorbim ca majoritatea s-au construit cu banii comunitatilor locale, nu ca o investitie directa facuta de BOR, investitii care ulterior au trecut in patrimoniul BOR (BOR nu accepta lacasuri de cult private, indiferent cine e proprietarul).

Last edited by AlinB; 09.09.2012 at 01:22:42.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoli ortodoxe iana Despre Biserica Ortodoxa in general 5 27.10.2013 23:04:36
Poezii Ortodoxe pentru Android Carmen FUNIERU Resurse ortodoxe on-line 9 01.06.2012 11:52:30
-3 scoli | + 1 biserica suntneutru Generalitati 57 21.01.2010 16:35:43
concur clasele I-IV adichi79 Stiri, actualitati, anunturi 0 18.02.2007 14:36:35