![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||||
|
||||||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Pe de altă parte, o cauză a curviei despre care se vorbește mult prea puțin nu are legătură cu nicio schimbare de paradigmă mentală a oamenilor, ci cu ceva mult mai simplu: creșterea aiuritoare a vârstei medii a căsătoriilor. Ambele mele bunici s-au căsătorit la 17 ani. Acum, nu mai e așa. Trebuie să faci întâi liceul, pe urmă facultatea. Pe urmă să intrii "pe felie", să ai un venit. Când eram eu student și cercetam biostatistică medicală și demografie, vârsta medie a căsătoriei ajunsese la 26 de ani la fete, acum probabil că a crescut și mai mult. Astfel, căsătoria nu mai e văzută ca un început de drum în viață, ci ca ceva care vine la vârsta confirmării. O completă aiureală, care impietează și asupra numărului de copii, și asupra comunicării părinți-copii, și chiar asupra carierelor și are numai consecințe rele. Deci, dacă bunicile mele au avut de rezistat ispitelor vreo doi-trei ani, fetele și, mai ales, băieții de azi au de rezistat vreo două decenii, ceea ce nu e de loc același lucru: riști mai mult să clachezi o dată. Pe urmă, dacă tot ai clacat o dată, clachezi mai departe. Aici este un lucru asupra cărora preoții ar trebui să insiste mai mult: dacă mi s-a întunecat mintea și am uitat că azi e zi de post și am mâncat o bucată de carne, nu e motiv să nu mai țin postul. În adevăratul păcat abia acum mă afund, când știu bine că e post, dar nu îl țin crezând că ce rost are să-l mai țin dacă tot l-am încălcat ? Mutatis-mutandis, nu e vorba că multe cupluri au cedat o dată tentației căzând în curvie: e vorba că ajung să trăiască în concubinaj: e diferența dintre păcat și împietrirea în păcat, care este viciul. De aceea, sfatul meu atât pentru fete, cât și pentru băieți acesta este: nu amânați căsătoria. Dacă socotiți că ați găsit partenerul potrivit, care mai exact înseamnă că are toate următoarele trei calități: -Îl iubește pe Isus și este hotărât(ă) să Îl urmeze -vă iubește și îl (o) iubiți -credeți că ar putea fi un bun tată (mamă) de familie atunci nu mai așteptați nicio zi, că nu mai aveți ce anume să așteptați: mergeți la preot chiar mâine. Restul vine ca de la sine, între doi tineri ținuți de câte o mână de Domnul. Și succesele studențești, și cariera, și banii, și locuința, și tot ce mai vreți și sunteți de părere că înseamnă fericire.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 07.10.2011 at 02:30:56. |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Pana cand? | tigerAvalo9 | Generalitati | 107 | 12.10.2013 23:16:38 |
| Curatia | maria55 | Maslul | 13 | 13.04.2011 14:10:35 |
| unirea trupeasca-rugaciune | Anna | Nunta | 8 | 18.08.2009 17:04:37 |
| Despre curatia inimii | ancah | Generalitati | 4 | 15.08.2007 01:11:11 |
|