Citat:
Când am făcut afirmația aceea mă adresam credincioșilor, nu discutam polemic cu tine.
|
Nu conteaza. Sunt interesat sa aflu cum ai aflat/dedus faptul enuntat in respectiva afirmatie. Ar trebui sa il poti explica, indiferent cui te adresezi. Daca ai argumentele necesare.
Citat:
Nu e nici o lașitate, dacă tu respingi categoric ideea de Dumnezeu nu are rost să-ți aduc argumente despre El.
|
Cine ti-a zis ca o resping categoric?
Resping conceptia pe care o au deistii referitor la divinitate, pentru ca nu vad vreo dovada ca ar fi existat vreodata.
Resping si concepta teista, si asta e o alegere mult mai argumentata, pentru ca argumentele sunt mai la indemana. Pentru ca teistii (crestinii, de exemplu), spre deosebire de deisti, cred intr-un zeu personal, implicat in viata lor cotidiana. Avand in vedere ca il si descriu (amanuntit), aceasta descriere este observabila (si deschisa discutiilor) din punct de vedere logic, filozofic si istoric.
Mai mult, pentru ca teistii sustin ca aceasta entitate transcedentala are un efect observabil si permanent asupra Universului in care traim, si acest efect este, la fel, observabil si discutabil. Asta facem, si de-a lungul acestui proces, nici un argument sau dovada nu a reusit sa ma convinga. Inca. De unde pana unde ideea ca resping ideea de divinitate in mod categoric? Vino cu dovezi pe masura afirmatiilor extraordinare facute de religia ta, in numele zeului tau, si discutam.
Citat:
Cum ți-am spus, nu mă adresez numai ție ci în primul rând credincioșilor. Am prezentat niște idei celor ce nu au nevoie de dovezi pentru că au nealterat simțul realității, spre deosebire de tine, care ai suferit o pierdere a judecății sănătoase datorită combinației de patimi și necredință.
|
Nu conteaza cui te adresezi. Daca prezinti un adevar explicabil si observabil, bazat pe fapte clare si obiective, el va fi cercetat si in cele din urma acceptat de oricine, indiferent ca discuti cu un ateu sau cu un teist.
A crede, in lipsa dovezilor, nu e un semn de prezenta a simtului realitatii, din contra. Si daca adevarul pe care vrei sa il prezinti e adresat doar celor care cred in lipsa dovezilor, imi rezerv dreptul sa cred ca nu e un adevar, ci ti-ai ales aceasta audienta tocmai pentru ca nu ai dovezi.
Citat:
va cunosc mai demult si de pe alte forumuri unde ne batjocoriti pe noi crestinii
|
Nu imi bat joc de tine, ci discut, in mod critic, despre credinta ta. E vina mea ca e atat de fantasmagorica, incat e usor sa o dai in glume cand vorbesti despre ea?
Citat:
tu esti ca si frunza in vint, la voia intimplari
|
Nu tocmai, pentru ca am la dispozitie alegeri proprii, care influenteaza viteza si directia vantului. In rest, sunt de acord. Mai putin pe partea de ortografie.
Citat:
daca vrei sa demonstrezi ceva du-te si fa ceva util pt.tine roaga-te, posteste,da milostenie,si Dumnezeu te va ierta pt.toti ani tai de necredinta.
|
Nu pot numi niciuna din activitatile de mai sus utile. Le-am incercat, nu functioneaza pentru mine. Am cateva rafturi de carti pe care nu am apucat sa le citesc, consider timpul petrecut cu ele mult mai fructuos.
Citat:
lasa atomii pe mina altora ca poate si domnia ta este unul ai2 care hisca, hisca pe hirtie murdaresti tone de hirtie diminuind inutil padurile patriei si asa destul de saraca.
|
Pe mana cui sa ii las? Pe mana unuia ca tine, pentru care scrisul in propria limba e o enigma, dar se considera indreptatit sa vorbeasca despre stiinta, si sa dea lectii de viata pe forumuri? Hai sa iti zic o treaba: probabil ti s-a zis ca in fata zeului tau toti oamenii sunt egali. Dar stii tu, ignoranta ta nu e egala cu cunostintele altora. Vestea buna e ca exista carti si informatie, accesibila usor. Si hartia nu mai e demult unicul mediu de stocare al informatiilor, asta in caz ca nu ai aflat.
Citat:
ai2 a realizat cel putin teoretic dispozitivul complex numit 'canci'
|
Asta spre deosebire de reprezentantii religiei tale sau a altor religii, care au vindecat deja toate bolile de pe lume, ti-au adus electricitatea, incalzirea centrala si internetul in casa, au rezolvat problemele supra-popularii si a foametei, iar acum lucreaza la constructia unui propulsor capabil de viteze super-luminice, nu? Sunt sigur ca ai observat, dar pe lumea asta doar ateii sunt bolnavi. Credinciosii nu, niciodata, ca are grija zeul (oricare ar fi el) de ei. Doar ca nu stiam ca exista atatia atei, de sunt spitalele pline.