Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.04.2010, 10:59:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Lucrurile astea trebuie stabilite de la început. E foarte, foarte important să fie stabilite ÎNAINTE de căsătorie.

Soția mea și cu mine am hotărât să ne căsătorim ortodox. Argumentul ei a fost foarte puternic: rudele ei, ca și rudele mele, fiind ortodoxe, ar prefera această variantă. Cum aveam pile la pr Galeriu (Dumnezeu să-l ierte), căruia bunicul meu îi fusese profesor de liturgică și tipic, am beneficiat și de o slujbă foarte frumoasă la Silvestru.
Copiii i-am "botezat catolic". Eu merg Duminica la liturghia catolică, iar nevastă-mea merge mai rar pe la biserică. Ea este, ca să zic așa, o ortodoxă relaxată. Acuma, absența ei este motivată: avem un copil mic. Am luat de câteva ori copilul mic la biserică, și am fost la jumătăți de liturghie, că mai mult nu s-a putut :)
Ma gandeam ca poate este o situatie mai fericita, dar se incadreaza cum am zis mai sus: functioneaza daca unul din ei este mai "relaxat" (ca sa te citez) in privinta propriei credinte.
Ceea ce e putin cam trist (duhovniceste), nu crezi?
Ma rog, in cazul tau este convenabil social/familial, ca asa se pastreaza o armonie aparenta..

Apropo, sotia ta se spovedeste unde..? Parintele duhovnic ce parere a avut apropo de botezul copiilor?

Par. Galeriu daca mai traia saracu', ce suturi isi lua de la vajnicii nostri ultraortodocsi antiecumenisti..
Poate mai bine ca n-a apucat vremurile astea.
Reply With Quote

Tags
casatorie, religii

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria intre cumnati COSMINA Generalitati 18 26.02.2019 03:13:29
Casatoria intre rude danielll Generalitati 9 03.03.2013 17:34:53
pacatul stramosesc+religii diferite la casatorie simona_fidela Nunta 10 12.03.2012 15:23:28
casatoria intre rude vlady Generalitati 5 11.02.2007 15:05:10
casatorie intre persoane de relegii diferite mikidutza Nunta 6 20.09.2006 20:54:36