Citat:
În prealabil postat de anna21
Sa ma iertati ca fac pe desteapta.
Ieri, o doamna care vorbea f miscator despre iubirea apropelui, a "atacat" verbal un preot ortodox pe forum. Si mi-am amintit ca nu este prima care vorbeste despre mult despre iubire, dar critica slujitorii bisericii.
Ba cu cat stau sa ma gandesc mai mult.. cam toti care au criticat biserica ortodoxa (canoane, reguli, slujitori) au vorbit foarte mult despre iubire.. Am dreptate sau e doar impresia mea?
De multe ori discutiile polarizeaza: canoane vs. iubirea pacatosului. Cine ia canoanele in brate este acuzat de lipsa de iubire, judecata aproapelui, intoleranta.. Totusi, nimeni din cei care pretuiesc invatatura bisericii si legile ei nu a criticat preotii (pt alt motiv decat dreapta credinta!). De ce?
|
Despre mine este vorba. Voi vorbi despre iubire pentru ca ea este esenta (am observat ca faci alergie cand vine vorba de iubire).
Este pacat sa critici preotii? Parca doar unul, care-si spune papa, era infailibil! Stii care e diferenta intre a discerne si a osandi?
Care era invatatura preotului la care te referi? "Ce "pedepse" sa-i dam unui om care a pacatuit. Haideti! Eu l-am pus la zid, voi dati cu pietre." Asta am inteles eu din discutiile de aseara. Hristos nu a ridicat piatra!