Citat:
În prealabil postat de AlinB
Iar in conditiile jalnice in care se afla ortdoxia romaneasca falsul triumfalism nu e bun deloc.
|
Da-mi voie sa nu fiu de acord. De bine de rau la noi bisericile chiar si in Bucuresti sunt pline duminica. Si vin si multi tineri, cam jumatate. Deci lucrurile nu stau chiar asa de rau. Problema nu e in biserici ci in jegul bagat pe gat romanilor de catre mijloacele mass-media. Acolo e o problema. Si alta problema e lipsa varfurilor. Tara aceasta duce mare lipsa de varfuri valabile. Pe la TV vezi mai mult tot felul de scriitorasi scarnavi la gura dandu-se drept mari intelectuali. Tot felul de oameni extrem de patati de toate mizeriile (coruptie, curvarie, avaritate, escrocherii) apar pe sticla dandu-se drept inaintasi ai neamului. Acestea sunt probleme grave. Totusi in conditiile de asalt concertat asupra ei, Biserica Ortodoxa Romana inca tine pozitiile destul de onorabil. Iar faptul ca la biserica vin si tineri (multi cu studii) este si meritul preotilor. Da, am spus-o! Eu am un respect mare pt preotul meu si daca era sa nu fie cum trebuie m-as fi dus la alta biserica. Scuze daca am dat-o si in off-topic in buna mea traditie ...