Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.01.2010, 23:59:55
Golbi_ Golbi_ is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2010
Implicit Despre exclusivismul religiei

Buna, tuturor. Mi-am facut cont pe acest forum nu pentru a fi impotriva unei religii sau a alteia ci pentru a schimba idei, pareri, pentru discutii, pentru raspunsuri si asa mai departe.

Eu sunt ortodox prin botez, am zis ca e bine sa mentionez asta, pentru inceput.

Acum, la subiect (numai unul, din multele care colcaie la mine-n minte). Incercand sa observ "de afara" marile religii ale lumii (in special crestinismul, iudaismul, islamismul), am observat ca fiecare e exclusivista, adica fiecare se considera adevarata cale spre mantuire, spre cer, spre Dumnezeu, cum vreti. Ceea ce ridica in mine o serie de intrebari. Sa ma limitez la una numai si mai incolo, poate voi mai deschide si alte thread-uri daca voi vedea ca am cu cine sa discut :)

Intrebare: In opinia voastra, un om bun, moral, care nu face rau (intentionat sau cu buna stiinta), dar care din diverse motive (nascut pe o insula izolata, sau intr-un trib de pigmei, sau in Arabia Saudita sau mai stiu eu unde) nu a avut acces sau cunostinta de crestinism, este sortit iadului?
A doua intrebare: o entitate superioara, cum este Dumnezeu, se raporteaza la religie atunci cand judeca oamenii? Perfectiunea reprezentata de Dumnezeu se reduce la apartenenta unei religii sau alteia? O entitate omniscienta nu poate recunoaste bunatatea, ca virtute (cu tot ce include ea), decat daca e in interiorul unei religii?

Later edit: scuze, am zis ca ma limitez la o intrebare numai, dar am facut ce-am facut si am ajuns la doua:P Asa sunt eu, plin de intrebari.

Last edited by Golbi_; 06.01.2010 at 00:09:22.
Reply With Quote

Tags
alte, intrebare, religii

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea religiei din scoli bogdani Sectiune dedicata profesorilor de religie 1172 16.09.2011 16:35:30
Politicalizarea religiei!!! xanixade Spiritualitatea ortodoxa 1 02.07.2011 07:09:52
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44
Despre Herezia impotriva religiei ortodoxe patinina34 Despre Biserica Ortodoxa in general 3 28.12.2008 18:13:52