![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
vestea buna...
DAN PURIC SE RETRAGE DIN PROIECTUL “MEMORIALUL AIUD” Dan Puric este decis să se retragă din proiectul construirii memorialului de la Aiud (mănăstire și centru de cercetare martirologică). Nu-l împinge la asta scîrba de atacurile imunde la care a fost supus ca un rău-făcător de către oameni “din Biserică”. Este însă dezămăgit de suspiciunea pe care au început s-o nutrească asupra sa (ca urmare a acestor atacuri) persoane care cunosc foarte bine ce a făcut el pînă azi pentru Biserică și pentru memoria neamului. Și e mîhnit de lipsa de reacție a părintelui Iustin Pârvu de la Mănăstirea Petru-Vodă (căruia i-a fost ucenic, față de care are mare evlavie și căruia i-a dedicat o carte) față de minciunile vehiculate pe seama sa de către ucenici ai avvei din Munții Neamțului (și nu numai). Deși n-am crezut că se va întîmpla așa, iată că dușmanii Ortodoxiei au reușit să-i îndepărteze unul de altul. “Eu n-am avut niciodată drept de decizie în acest proiect. Doar am încercat să ajut. Am strîns niște bani și am mijlocit rezolvarea unor probleme. Dar hotărîrile acolo le ia, așa cum e normal, Înaltul Andrei, episcopul locului. Nu înțeleg să fiu murdărit cu tot felul de acuzații pentru că vreau să fac un bine. Așa că nu mă mai amestec deloc în acest proiect. În altă ordine de idei, arhitecții sînt aproape gata cu noi variante de proiect, pentru a spulbera orice îndoială că la Aiud se va face o lucrare ortodoxă” – mi-a spus Dan Puric. Sînt convins însă că adversarii proiectului vor găsi alte motive și vor țese alte intrigi pentru a opri – sau măcar pentru a întârzia – clădirea acestui Memorial. Am certitudinea că mai mult decît mănăstirea îi deranjează viitorul centru de martirologie. Deja acolo este un schit, se slujește în biserica din interiorul monumentului, iar sfinții fac minuni. Deci, faptul că se va ridica o mănăstire mai mare nu surprinde și se înscrie în evoluția firească a lucrurilor. Însă noi nu avem pînă azi nici un muzeu al holocaustului comunist (la Sighet este ceva, dar prea marcat confesional și partinic). Asta îi arde pe antihriști și anti-români, că la Aiud va fi memoria vie, că acolo vor putea afla generațiile noi despre grozăviile comuniste, despre jertfa imensă a poporului român și despre cum a lucrat Dumnezeu în oameni. Așa că eu unul mă aștept să continue uneltirile împoriva Memorialului Aiud, la fel cum au continuat, indiferent de cedările administrației bisericești, și cele în privința construirii Catedralei Mîntuirii Neamului. Măcar atunci dușmanii au fost din afara Bisericii, pe cînd de data asta sînt și din sînul ei. E un truism că nimeni nu ne poate face atîta rău pe cît ne putem face noi înșine. Și mai e ceva: degeaba construim ziduri “în stil ortodox”, dacă o facem străini de duhul Ortodoxiei. Dar nădăjduim, pentru rugăciunile sfinților... |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre cearta | ancah | Pocainta | 5 | 06.06.2013 22:31:20 |
ortodoxia inseamna cearta?sau am inceput sa facem"caterinca" de ea?e pre mult! | iulyaan | Generalitati | 11 | 14.08.2011 14:23:15 |
|