Da, ai dreptate Cristi. M-am impartasit toata viata si nu am avut niciodata nici un fel de probleme de sanatate ca urmare a Sf Impartasanii, nici cand eram bebelus, si nici acum. Apoi, din cate stiu eu hepatita se transmite prin sange infectat, maini murdare sex neprotejat cu cineva bolnav de hepatita. Nu stiu cum ar putea sa ajunga sange infectat pe lingurita de impartasanie, si nimeni nu pune mana pe lingurita, in afara de preot.
Sigur, gripa se poate lua prin saliva. Dar cred ca mai mari sanse ai sa te molipsesti daca stranuta cineva bolnav langa tine, nu neaparat in biserica, ci in autobuz, pe strada, la primarie, la scoala, la restaurant, decat la un mic, scurt contact cu lingurita de impartasanie. Bineinteles, cred ca ar trebui sa se faca apel prin biserici ca cei bolnavi/raciti sa aiba bunul simt sa stea acasa si sa astepte sa le treaca, sau daca nu sa vorbeasca cu parintele sa ii impartaseasca separat, sau chiar sa vina la ei acasa daca sunt atat e bolnavi. Asta fiindca unii au credinta mai slaba, si nu se merita sa fie ei pierduti ca sa tii cu dintii de un detaliu.
|