Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.06.2025, 11:36:50
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Pe lângă ceea ce am semnalizat până acum, iată că în februarie în acest an, de la Sibiu s-au transmis, planificat sau nu, semnale noi despre mancurtizarea românilor în desfășurare, de data asta printr-un „bal” al unor liceeni de clasa a noua, un bal care a strâns elevi de la mai multe licee („teoretice”) din Sibiu, și la care invitat „special” a fost un țigan manelist.

(Personal nu exclud să fi fost la mijloc și o diversiune, cu scopul de a abate atenția de la mancurtizarea „pangermanistă”, a cărei devoalare în spațiul public probabil că a început să „deranjeze”, să „turbure” pe făptași și pe complicii și sclavii lor românești și „ortodocși” din diverse instituții despre care se poate deduce în ce fel și în ce direcție s-au ocupat de educație (inclusiv religioasă și a identității naționale) și de securitate națională. Nu știu dacă este vorba și despre o diversiune, însă nu exclud să fie vorba și despre așa ceva la mijloc.)

„Bomboana de peste colivă” a venit de la un colaborator al așa-zisului „Părinte” Necula (care se mai crede și „preacucernic”, așa îi place lui mai nou să își „vîndă marca”), Romeo „de la Herman-ștat”, care în foaia distribuită „gratuit” locatarilor din Sibiu a venit cu un editorial inspirat parcă din retorica și „pastorația” persiflantă de factură sau inspirație „neculăistă”, în care practic să „justifice” într-o anumită măsură fenomene paralele de mancurtizare, paralele cel puțin cu mancurtizarea și exportul „pangermaniste” (mancurtizare în care au fost și sînt implicați de ani sau zeci de ani tartori așa-ziși „ortodocși” ai Sibiului {ex. Streza, Necula, Joantă (ex-infractorul așa-zis inspector) și probabil că și mulți alții sub diverse forme de tăcere și complicitate cu pomeniții „samsari” de copii și în general de ființe umane, că omul în general și românii ortodocși în special sînt văzuți, de către astfel de tartori geambași, în mod dovedit după cum am demonstrat, ca niște ființe tranzacționabile, niște „reale câștiguri” (și știu ei de ce și de ce feluri de câștiguri...)}, culminând în stil neculăist, anume „moraliștii să cânte la altă masă”, adică printr-un soi de răsturnare a unei perspective cât de cât justificate. (Și ar mai fi și altele de zis.)

https://sibiu100.ro/educatie/balul-b...anu-moralisti/

Câteva relatări și comentarii din presă pe marginea evenimentelor:
https://www.g4media.ro/video-sute-de...ticipante.html
https://www.cotidianul.ro/manelistul...nii-din-sibiu/
https://adevarul.ro/stiri-interne/ed...e-2421301.html
Vechi 30.06.2025, 13:19:01
David_1859 David_1859 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2019
Implicit

Astfel de fenomene de mancurtizare nu sînt chiar așa de întîmplătoare în ceea ce privește cazul BOR Sibiu, recent l-am audiat pe așa-zisul „părinte” Necula, cel care a dat tonul nesimțirii din „pastorația” persiflantă de natură să legitimeze tot felul de decadențe și pe generatorii decadențelor, în niște accese de tip „țigăneală șoșocăristă” referitoare la „oftica” acelora care l-ar invidia pe el, care ar „invidia” „casele” și bibliotecile lui și goana lui așa-zisă „pastorală”, mai avea puțin și începea și el ca Diana „Șoșocara” cu „bravo mie că am tupeu” sau ca unii țigani maneliști, „mă invidiază lumea”. (Se poate auzi la linkul de mai jos.) Astfel de tipare de gândire, de conduită, atitudinale nu au apărut întîmplător la un personaj ca Necula, el este printre cei care au „păstorit” și „păstoresc” transformarea ortodoxiei într-o „țigănie” (nu integral, evident, însă accesele de tip manelisto-șoșocărist ale așa-zisului „părinte” sînt niște semnale despre una dintre originile girării mancurtizării).

https://www.youtube.com/watch?v=LqVZOQ5Uqgo&t=421s

Audierea unei interpretări a manelei țigănești „Mă invidiază lumea” poate da indicii cu privire la tendințele explicite sau implicite, nu neapărat în sensul unei alegeri foarte conștiente, pentru astfel de atitudini de o nesimțire incredibilă manifestate de așa-zisul „Părinte”.

De altfel convergența acestui personaj cu antiromânismul, cu mancurtizarea de diverse feluri nu este ceva întîmplător; cred că în urmă cu doi ani sau anul trecut, acest impostor s-a dus la un „podcast”, pentru diverse interese de-ale lui de popularizare, așa-zis solicitat, organizat de un oarecare Bobonete, practic, printre altele, să îl legitimeze pe unul despre care am înțeles că „joacă” într-un film serial care terfelește, batjocorește într-un mod absolut incalificabil mediul rural, sătesc românesc, un mediu care, cu toate neajunsurile și problemele lui, a fost măcar pentru o parte a acestui popor, parte căreia evident că Necula nu a aparținut și nu aparține, un „mediu paradisiac”, un „rai pe pămînt”, or compromisurile de legitimare publică a unor astfel de terfeliri imunde a unei realități sacre precum „paradisul sătesc românesc” (paradis inclusiv cu valențe și origini creștine, ortodoxe), demonstrează âncă o dată mîrlănia și nesimțirea absolut incalificabile ale acestui așa-zis „Părinte”, ale acestui șarlatan în sutană și cu cruce care e toată ziua cu „neamu”-n gură (însă cel mai probabil că se referă la neamul lui, la clanul lui, la „puradeii” lui, că ai lui sînt „puradei”, nu fii și fiice ca la români), aspecte care duc la concluzia că nu poate fi deloc întîmplătoare, ba dimpotrivă, convergența acestui impostor parvenit cu diverse forme de antiromânism și de mancurtizare și legitimare a mancurtizării unora dintre români.

Last edited by David_1859; 19.07.2025 at 11:02:09. Motiv: corecturi
Reply With Quote
Răspunde