Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2018, 09:32:48
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Deci Biblia nu scrie ca Pavel a vorbit cu localnicii printr-un dar supranatural, ci doar ca el ca vorbit cu maltezii.
nu te intrebi CUM a reusit Pavel sa comunice cu maltezii? Cred ca nu o sa spui ca insula Malta era populata cu savanti

Citat:
Tu sustii ca vorbirea in limbi a incetat acum 1600 de ani, tu sa-mi zici ce crezi ca s-a intamplat acum 1600 de ani si ce eveniment a facut sa inceteze darul vorbirii in limbi? E Google Translate sau altceva?
crestinismul s-a raspandit amice in fiecare colt al lumii cunoscute pana atunci. Au aparut crestini din acele zone geografice. Ei la randul lor si-au facut ucenici care si ei la randul lor, au evanghelizat pe altii. Putem spune ca evanghelia era cunoscuta in mai toate limbile lumii (Europa, Asia, Africa). Vorbirea in limbi nu a mai fost necesara

Citat:
Intrebarea nu trebuie adresata penticostalilor de astazi.
Biblia spune ca la Cincizecime a fost daruita vorbirea in limbi.
De ce a vrut Dumnezeu sa fie asa, El stie.
Nu sunt penticostalii contemporani autorii Bibliei.
vorbirea in limbi a fost data cu un scop, care a fost atins. Faptul ca nu poti sa-mi dai un exemplu de vorbire in limbi de-a lungul istoriei, afara de cele relatate in Biblie, spune multe. Sper ca nu o sa vii sa-mi dai ca exemplu, ceea ce se intampla la voi

Citat:
Nici atunci?
Credeam ca doar acum.
poti sa-mi arati in Biblie in perioada vechi testamentara de vorbire in limbi? Nu era nevoie de raspandire in lume a religiei mozaice. In perioada noului testament lucrurile s-au schimbat. Crestinismul nu este o religie strict nationala, asa cum era religia mozaica. Hristos s-a jertfit pentru toata lumea, nu doar pentru evrei si trebuia sa ajunga la toate natiunile lunii
Vechi 29.01.2018, 12:41:09
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Vorbirea in limbi nu a mai fost necesara
Fals.
A fost, este si va fi necesara. Pana la parousie.
Citat:
Nu era nevoie de raspandire in lume a religiei mozaice. In perioada noului testament lucrurile s-au schimbat. Crestinismul nu este o religie strict nationala, asa cum era religia mozaica.
Si religia mozaica trebuia sa ajunga pretutindeni in lume. Aceasta a fost scopul lui Dumnezeu cu poporul Israel: sa faca de cunoscut Numele Lui. Dar poporul Israel nu si-a facut asa cum trebuie datoria.

Biserica este chemata sa duca cunostinta de Dumnezeu catre toate natiunile.
Insa nici Biserica NU isi face asa cum trebuie datoria.
Sunt inca mii de grupuri etnice in care Evanghelia nu a ajuns si nu exista nicio biserica, de nicio confesiune.
Daca vestirea Evangheliei s-ar face prin darul vorbirii in limbi, el ar fi EXTREM DE NECESAR ASTAZI, pentru ca mii de misionari sa mearga la miile de grupuri etnice neevanghelizate.

Dar scopul principal al vorbirii in limbi nu este pentru a incuraja lenea. Nicidecum.
Misionarii trebuie sa invete (foarte bine) limba popoarelor pe care vor sa le evanghelizeze.

Insa si la capitolul "misiune la popoarele neevanghelizate", Biserica Ortodoxa este codasa.

Last edited by Penticostalul Traditional; 29.01.2018 at 14:11:10.
Vechi 29.01.2018, 14:20:08
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Fals.
A fost, este si va fi necesara. Pana la parousie.
dovada ca a incetat

Citat:
Si Religia Mozaica trebuia sa ajunga pretutindeni in lume. Aceasta a fost scopul lui Dumnezeu cu poporul Israel: sa faca de cunoascut Numele Lui. Dar poporul Israel nu si-a facut asa cum trebuie datoria.
parerea ta. Uite ce spune Biblia: "Ascultă, Israele, Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn" Unde scrie ca religia mozaica trebuie sa-si faca prozeliti? Circumcizia a fost data DOAR poporului evreu sau si altor popoare?

Citat:
Biserica este chemata sa duca cunostinta de Dumnezeu catre toate natiunile.
Insa nici Biserica NU isi face asa cum trebuie datoria.
Sunt inca mii de grupuri etnice in care Evanghelia nu a ajuns si nu exista nicio biserica, de nicio confesiune.
Daca vestirea Evangheliei s-ar face prin darul vorbirii in limbi, el ar fi EXTREM DE NECESAR ASTAZI, pentru ca mii de misionari sa mearga la miile de grupuri etnice neevanghelizate.
Insa si la capitolul "misiune la popoarele neevanghelizate" Biserica Ortodoxa este codasa.
uite ce spune Biblia:"Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veți avea credință în voi cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință." (Matei 17-20). Si in alt loc mai zice: "Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face." (Ioan 14-12). Daca cei ce fac evanghelizari ar avea credinta cat un bob de mustar, ar putea vorbi si in limbi
Citat:
Dar scopul principal al vorbirii in limbi nu este pentru a incuraja lenea. Nicidecum.
am spus eu asa ceva?
Citat:
Misionarii trebuie sa invete (foarte bine) limba popoarelor pe care vor sa le evanghelizeze.
acum DA
Vechi 29.01.2018, 16:06:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Unde scrie ca religia mozaica trebuie sa-si faca prozeliti?
In toata Biblia.
Tu stii care este sensul principal al cuvantului "prozelit"?
De altfel in Noul Testament traducerea ortodoxa, in toate cele trei cazuri in care este folosit termenul, se face referire la prozelitii la iudaism, NU la crestinism.
Citat:
Circumcizia a fost data DOAR poporului evreu sau si altor popoare?
Pe planeta noastra doar 1% din barbatii circumcisi sunt evrei.

Last edited by Penticostalul Traditional; 29.01.2018 at 16:12:10.
Vechi 29.01.2018, 17:44:35
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
Unde scrie ca religia mozaica trebuie sa-si faca prozeliti? Circumcizia a fost data DOAR poporului evreu sau si altor popoare?
de fapt e taman invers, evreii faceau cei mai multi prozeliti, s-a ajuns pana acolo incat chiar li s-a interzis prozelitismul! de exemplu e foarte interesanta istoria berberilor, astia au trecut in corpore la iudaism si la un moment dat, in timpul unor lupte, imi scapa acum circumstantele, am citit chestia asta in urma cu mult timp, regina lor le-a spus fiilor ei ca in cazul in care pierd lupta sa nu treaca la crestinism ci la islam.

edit.aaa, in ceea ce priveste circumcizia, am mai scris, evreii au preluat-o de la egipteni.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 29.01.2018, 20:26:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Asa este, ai gresit.
Si e bine ca intelegi faptul ca nu prea te stii cu cifrele.

Nu-i nimic amuzand in faptul ca tu nu intelegi.
Cei 600 de milioane NU sunt penticostali. Nu vei gasi nicaieri aceasta cifra in dreptul penticostalilor. Cei 600 de milioane sunt crestinii care cred ca Dumnezeu e acelasi ieri, azi si in veci si ca lucreaza la fel, cu toate roadele si darurile Duhului Sfant, inclusiv vorbirea in limbi.

Dar intre cei sase sute de milioane, o treime sunt catolici.
Iar catolicii nu sunt penticostali.
Eu inteleg, se pare ca tu nu intelegi. 600 de milioane erau penticostali si carismatici, nu doar penticostali. Carismatici sunt considerati si cei ce sunt din alte culte, dar au manifestari ca ale penticostalilor (adica "vorbesc in limbi" si altele). Oricum, doar in cate surse este aceasta cifra exagerata. Din cate am vazut eu sunt doar cateva zeci de milioane cu totul, penticostali si carismatici.
Vechi 29.01.2018, 21:20:42
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
E Din cate am vazut eu sunt doar cateva zeci de milioane cu totul, penticostali si carismatici.
Stiu, tu ai vazut ca in Romania sunt mai multi penticostali ca in Brazilia.
Dar ce vezi tu e cam blurat si nu se poate considera ca vezi bine.

Ti-am mai zis, nu te mai baga in cifre, ca iti prinzi urechile. Cand e vorba de cifre nu mai poti sa pretinzi ca ai dreptate doar pentru ca esti ortodox. Si chiar cei care cred cand zici ca doar tu si confesiunea ta mergeti in rai, incep sa-si puna intrebari cand vad ce goange statistice lansezi in eter.

Spre cunostinta ta: doar catolicii carismatici, singuri, depasesc cu siguranta cifrele pe care le avansezi.
Vechi 30.01.2018, 09:39:11
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
de fapt e taman invers, evreii faceau cei mai multi prozeliti, s-a ajuns pana acolo incat chiar li s-a interzis prozelitismul! de exemplu e foarte interesanta istoria berberilor, astia au trecut in corpore la iudaism si la un moment dat, in timpul unor lupte, imi scapa acum circumstantele, am citit chestia asta in urma cu mult timp, regina lor le-a spus fiilor ei ca in cazul in care pierd lupta sa nu treaca la crestinism ci la islam.
dovedeste asta cu Biblia

Citat:
edit.aaa, in ceea ce priveste circumcizia, am mai scris, evreii au preluat-o de la egipteni.
"Apoi a mai zis Dumnezeu lui Avraam: "Iar tu și urmașii tăi din neam în neam să păziți legământul Meu.
Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur.
Să vă tăiați împrejur și acesta va fi semnul legământului dintre Mine și voi.
În neamul vostru, tot pruncul de parte bărbătească, născut la voi în casă sau cumpărat cu bani de la alt neam, care nu-i din seminția voastră, să se taie împrejur în ziua a opta.
Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic.
Iar cel de parte bărbătească netăiat împrejur, care nu se va tăia împrejur, în ziua a opta, sufletul acela se va stârpi din poporul său, căci a călcat legământul Meu"(Geneze 17:9-14)
Deci Biblia aici minte, iar evreii au preluat defapt circumcizia de la egipteni! Interesant!

Last edited by stefan florin; 30.01.2018 at 09:43:59.
Vechi 30.01.2018, 09:46:17
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
In toata Biblia.
Tu stii care este sensul principal al cuvantului "prozelit"?
De altfel in Noul Testament traducerea ortodoxa, in toate cele trei cazuri in care este folosit termenul, se face referire la prozelitii la iudaism, NU la crestinism.
arata-mi macar UN SINGUR verset biblic care sa dovedesca ceea ce ai spus

Citat:
Pe planeta noastra doar 1% din barbatii circumcisi sunt evrei.
si ce vrei sa spui cu asta?
Vechi 30.01.2018, 12:18:11
Senior Member

Implicit

Citat:
arata-mi macar UN SINGUR verset biblic care sa dovedesca ceea ce ai spus
Pai iti dau versetul din Fapte 2, ca si asa e topicul despre vorbirea in alte limbi:
8. Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut?
9. Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia,
10. În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți,
11. Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!
Oamenii veniti la Cincizecime, din cele peste zece locuri diferite, erau si iudei care locuiau in diaspora, dar si PROZELITI, adica frigieni, egipteni sau cretani care s-au convertit la mozaism.
Citat:
si ce vrei sa spui cu asta?
Ca nu doar evreii sunt circumcisi ci si barbatii din multe alte neamuri.
Evreii reprezinta doar 1% din barbatii circumcisi. Cei din alte popoare, 99%.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10