Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2017, 17:28:34
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Intrebare pentru PT: daca rugaciunea se muta de pe buze in minte si aduna intreaga fiinta, cum puteti voi sa aduceti bolborosirea de pe buze in minte si in inima ???

Imi spui si mie cum se traduce Doamne Iisuse Hristoase in limbajul bolboro? bolborolang ???

Doamne, discutand putin pe tema asta se ajunge la niste aberatii si elucubratii imense, daca dai cu batul putin prin ****t vezi cat de urat pute.

Si mirosul este bolborosirea si nu harisma reala care te ajuta sa te intelegi cu altul.

Si trecem putin mai departe: care este sensul CUVANTULUI ?

Cuvantul este nivelul superior de functionare a mintii.

Un CUVANT este un rezumat de idei, este o structura in sine care exprima o realitate de orice fel.

Cuvantul este OBLIGATORIU pentru minte, pentru ca mintea are nevoie de modelare a lumii inconjuratoare. Cuvantul este unitatea de baza pentru functionarea mintii, pentru ca in minte intra structuri de tipul "cuvant", asamblate, care sunt procesate.

In absenta cuvintelor mintea functioneaza dar la un alt nivel - animalic - vezi maimutele, care inteleg, mai iau un bat, dar atat.

Bolborosirea nu are legatura cu mintea umana; nu exprima nimic, nu modeleaza nici un cuvant, este doar un sir nearticulat de sunete.

Bolborosirea nu este limbaj de comunicare inter-uman, si nu are nici o explicatie harismatica. Este o creatie moderna pentru a reinvia o harisma folosita istoric pentru un anumit scop, harisma prezenta si astazi (Paisie Aghioritul).

Exista vreun manual de bolborolang? Comunicare in bolboro? Poate ne ajuta PT cu unul, eu zic ca ar fi un mare hit intre penticostali, se pot scoate bani buni...

Last edited by gpalama; 29.12.2017 at 17:36:09.
Vechi 29.12.2017, 17:51:42
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Si sa completam si cu cateva articole despre:

DARK SIDE OF PENTECOST - Partea neagra a cultului penticostal.

Se poate folosi google translate pentru traducere:

https://www.culteducation.com/group/...ts-impact.html

http://www.patheos.com/blogs/rogereo...entecostalism/

http://www.bible.ca/t-why-I-left-pentecostalism.htm

Sunt suficiente linkuri si materiale scrise ed oameni din cult care spun si care este partea MAI PUTIN roza a cultului...

http://ex-pentecostal.blogspot.ro/20...-insanity.html
Vechi 29.12.2017, 17:54:14
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Uite, scris de un fost PASTOR PENTICOSTAL:

http://ex-pentecostal.blogspot.ro/20...-insanity.html

https://translate.google.com/transla...-text=&act=url

Traducerea este folosind Google Translate...

Penticostalism și nebunie

Eu nu sunt expert în această problemă (eu sunt un inginer electric de profesie), dar m-am gândit puțin la asta. Cred că persoanele bolnave psihice sunt atrase de penticostalism din cauza iraționalității sale și, de asemenea, pentru că penticostalismul promoveaza un comportament nebun și inadecvat, cum ar fi strigătul, strigătul, alergarea, plânsul, hoppingul și alte astfel de lucruri în care oamenii nebuni s-ar putea încadra în dreptul lor pentru atenție. Cred că o mare parte din predicatorii penticostali sunt și ei bolnavi de sănătate mintală, având în vedere că majoritatea covârșitoare a acestora nu este educată și că nu există cerința ca bursa riguroasă să devină un "ministru penticostal". Înțeleg că nivelul de educație pe care îl are nu este un factor determinant al bolilor psihice și că oamenii inteligenți pot fi, de asemenea, bolnavi psihic; Doar vorbesc în termeni generali și tendințe generale.

De asemenea, cred că, pe baza studiilor mele, penticostalii și mulți ex-penticostali care nu au avut terapia adecvată suferă de tulburare de stres post-traumatic. Veți găsi multe Penticostale care suferă de simptome de PTSD după cum urmează: ulcerații stomacale, depresie, disociere, somn tulburat, iritabilitate și izbucniri, dificultăți de concentrare sau amintire, hipervigilanță (cum ar fi paranoia extremă), răspunsuri exagerate de șoc.

Îi încurajez pe toți cei interesați de PTSD să obțină "The Sourcebook of Stress Disorder Post-Traumatic", de Glenn R. Schiraldi. Este disponibil pe Amazon și am o copie, despre care am găsit o mare utilizare.

Problema cu mișcarea ex-penticostală este că domeniul psihologiei nu sa concentrat încă asupra penticostalismului; cel mai apropiat material pe care îl putem folosi în această etapă a istoriei noastre este cercetarea efectuată pe culte - și, da, unele biserici penticostale sunt culte. Cu toate acestea, am analizat simptomele PTSD și, de asemenea, simptomele altor două tulburări care au fost utile în studiile mele: Tulburarea dezasociantă și tulburarea de personalizare. Poți Google oricare dintre acestea și găsește câteva informații utile și cred că mulți dintre noi vor vedea experiențe paralele cu experiențele noastre penticostale.

@PT - Voi nu "vorbiti in limbi" asa cum zice Scriptura.

Voi de fapt urlati, sariti, alergati, va manifestati, va impingeti, cadeti pe jos.... asta este de fapt "vorbirea voastra in limbi".

Ori asa ceva nu este in Scriptura domnule PT. Arata-mi te rog unde scrie in Scriptura despre urlaturi, sarituri, alergaturi, impingeri, caderi... si alte manifestari si exaltari de tipul asta.

Este clar ca ce vedem in filmuleltele astea si ce zic oamenii care au fost in cult este compoet inafara practicii Scripturii.

Last edited by gpalama; 29.12.2017 at 17:56:49.
Vechi 29.12.2017, 18:04:08
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
daca dai cu batul putin prin ****t vezi cat de urat pute.
Incep sa cred ca celor carora nu le place Scriptura si lucrarea curata a Duhului Sfant au placeri ciudate.
Stiam ca ursuletul noastru e atras de miasme scarnave, insa si tu?
Vechi 29.12.2017, 18:07:17
Senior Member

Implicit

Citat:
@PT - Voi nu "vorbiti in limbi" asa cum zice Scriptura.

Voi de fapt urlati, sariti, alergati, va manifestati, va impingeti, cadeti pe jos.... asta este de fapt "vorbirea voastra in limbi".
M-ai vazut vreodata pe mine urland sau cazand pe jos?
Vorbind cu mine, iti imaginezi ca sunt un dezaxat care sare si se impinge in timp ce vorbeste in limbi?

De unde stii ca fac eu ceea ce ma acuzi dumneata?
Cum ai ajuns la concluzia asta?
Vechi 29.12.2017, 18:20:41
Senior Member

Implicit

Citat:
Arata-mi te rog unde scrie in Scriptura despre urlaturi, sarituri, alergaturi, impingeri, caderi... si alte manifestari si exaltari de tipul asta.
Nicaieri.
Ti-am propovaduit eu urlaturile?
Citat:
Este clar ca ce vedem in filmuleltele astea si ce zic oamenii care au fost in cult este compoet inafara practicii Scripturii.
Oare ai cat de cat idee cam ce zic despre ortodoxie oamenii care au iesit din cultul dumitale?

Ce vedem noi in filmuletele acestea ortodoxe de mai jos, este practica Scripturii?
https://www.youtube.com/watch?v=o50ndm1L6f0
https://www.youtube.com/watch?v=4eT71b54pdQ

Am pus doar doua. In cloaca numita youtube sunt doua sute de milioane de astfel de filmulete cu ortodocsi. E practica Scripturii in ele?
Vechi 29.12.2017, 18:21:37
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Vorbind cu mine, iti imaginezi ca sunt un dezaxat care sare si se impinge in timp ce vorbeste in limbi?

Vezi te rog youtube - este plin de asa ceva.
Trebuie sa ti-i asumi si pe aceia, sunt ai tai,.... fac parte din cultul tau, sunt "harismatici si vorbitori in limbi".
Vechi 29.12.2017, 18:23:56
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nicaieri.
Ti-am propovaduit eu urlaturile?

Oare ai cat de cat idee cam ce zic despre ortodoxie oamenii care au iesit din cultul dumitale?

Ce vedem noi in filmuletele acestea ortodoxe de mai jos, este practica Scripturii?
https://www.youtube.com/watch?v=o50ndm1L6f0
https://www.youtube.com/watch?v=4eT71b54pdQ

Am pus doar doua. In cloaca numita youtube sunt doua sute de milioane de astfel de filmulete cu ortodocsi. E practica Scripturii in ele?

1. Eu am dat exemplu de o PRACTICA OFICIALA A CULTULUI PENTICOSTAL, in care se urla, se arunca pe jos, se bolboroseste, despre o invatatura oficiala a cultului, facuta de copii si de altii.

2. Tu ai dat exemplu de neoranduiala in Biserica, box si altele, care nu fac parte din invatatura, care sunt condamnate de noi, ceva care este complet in afara normei Bisericii, dar pe care tu o consideri norma.

Hai sa comparam mere cu mere si nu cu pere...
Vechi 29.12.2017, 18:24:45
gpalama's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Vezi youtube te rog, sunt suficiente exemple de "vorbitori", carismatici si altii.

Sunt ai tai, esti in aceeasi barca, asa ca trebuie sa ti-i asumi. Sunt penticostali 100%...
Vechi 29.12.2017, 18:34:04
Senior Member

Implicit

Citat:
1. Eu am dat exemplu de o PRACTICA OFICIALA A CULTULUI PENTICOSTAL, in care se urla, se arunca pe jos, se bolboroseste, despre o invatatura oficiala a cultului, facuta de copii si de altii.
Tu esti un mare MINCINOS ortodox oficial.
Insa doar in aceasta postare, nu in general.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10