Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.08.2016, 15:50:17
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Iar exagerezi cu viclenie ca să mă scoți că zic ce zic nu de prietenii tăi ''marii'' ''teologi'' ci de de sfinții părinți?.. păi la tine sfinții părinți au fost colegi de teologie sau de medicină cu A.B.?

Deci dacă le știi întoarece pe toate, din ce scriu foarte clar, așa ca la Ploiești, ca la ortodoxia ta de mucava ca să mă scoți mereu mincinos sau sectant sau eretic sau neascultător... sau înșelat de demoni... atunci să știi că îmi pare rău că discutăm și că am stat de vorbă.

Eu vorbeam serios și cu bună credință și nu ironic și viclean așa cum aluneci tu printre degete ca o bilă unsă cu toate alifiile.

Chiar nu vrei să recunoști că eu am dreptate mărturisindu-ți Adevărul și nu tu cu toți ''teologii'' și ''exegeții'' domniei tale care fac de rușine pe sfinții părinți prin denigrările și bîrfele lor pline de exagerări și calomnii?
Și te rog oprește-te din procesele de intenție! Ok?

Frate, nu mai minti !

Gasesti la Grigorie de Nyssa interpretarea textului ( adica la un Sfant Parinte) :

"Despre pitonisa - este un mic tratat de demonologie. Comentand textul din I Regi 28, 12-18, autorul ( Grigorie de Nyssa ) afirma ca umbra care s-a aratat lui Saul n-a fost sufletul lui Samuil, ci un demon supus vrajitoarei din Endor".

http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ssa-81443.html

https://cleopasihastria.wordpress.co...-cu-cei-morti/
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 16:00:53
Senior Member

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Da, am inteles. Multumesc pentru raspuns, pentru efort.
Acuma, ce sa zic, recunosc aceeasi cerinta a oricarui sport de performanta: postura! La fel e si cand canti, tre sa ai o anumita postura. Retin, pentru viitor, ca rugaciunea se face mai bine cu mainile (coatele) pe langa corp. Voi experia si va anunt rezultatul.
P.S. Nu am retinut, ma iertati, in ce unghi tre sa tinem coatele pe langa torace. Lipim strans? Sau mai lasam, asa, vreo 10-15 grade ca anvergura... Mai ales pe caldurile astea, io le-as tine asa, ca porumbeii, cand se scalda in farfuria cu apa, ma iertati...

Mai, oameni buni, chiar ca trebuie de acum incolo sa nu mai vorbesc nimic de la mine, ci sa va dau textul, ca nu sunteti in stare sa rumegati nimic. Era vorba de o rugaciunea care se face in timp ce mananci, nu in timp ce trage Dragos vanturi.
Aveam pretentii de la tine, Ioane,dar vad ca te alaturi lui vsovi, care considera ca tot ce spun este de la mine, fara a lua in considerare posibilitatea ca ceea ce spun sa fie de fapt cuvantul si invatatura unui sfant, pe care citindu-l sa-i redau aici, pe forum, invatatura.
Insa daca aveti creierele lipite cu aracet si nu vi se invart rotitele, voi veni pe viitor doar cu textul.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 16:40:57
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nacu simona Vezi mesajul
Frate, nu mai minti !

Gasesti la Grigorie de Nyssa interpretarea textului ( adica la un Sfant Parinte) :

"Despre pitonisa - este un mic tratat de demonologie. Comentand textul din I Regi 28, 12-18, autorul ( Grigorie de Nyssa ) afirma ca umbra care s-a aratat lui Saul n-a fost sufletul lui Samuil, ci un demon supus vrajitoarei din Endor".

http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ssa-81443.html

https://cleopasihastria.wordpress.co...-cu-cei-morti/
Dragă Simona, nu mă mai fă mincinos, nu pricepi că nu te mint? Tu ești mincinoasa (mă iartă)... căci susții că am zis de sfinți cînd eu am zis de prietenii tăi!.. ''marii'' teologi. Dacă știi citi ce scriu bine, dacă nu nu. De ei am zis!

Acuma văd că persiști în acuzații ca să zici că am mințit eu și că l-am făcut mincinos pe Grigorie de Nisa?

Nu mi-ai dat citatul ci zici tu ca să te cred eu pe tine. Dă-mi citatul să văd ce spune sfîntul în cartea lui. Eu n-am citit-o.

Dacă spui că a scris un sfînt, Grigorie de Nissa, că acela era un duh supus vrăjitoarei respective, ei bine atunci afirm că nu era ''supus'' vrăjitoarei ci satanei cu care ea făcea vrăji dar cu toate astea acela care a vorbit cu regele Saul era defapt duhul dreptului Samuel ajuns în Șeol peste care domnea tiranic satana în iad căci pînă la Hristos iadul și moartea nu au fost sparte așa că toți se duceau în iad ajungînd supuși satanei.

Ai priceput? Deci nu era un duh mincinos cel cu care a vorbit regele Saul ci era chiar vedenia și duhul dreptului Samuel. Cu duhul mincinos și unealtă a satanei făcea vrăji în ascuns femeia aceea din Endor.

Deci te rog înțelege, nu am contrazis sfinții ci pe prietenii tăi ''marii'' teologi absurzi care au pus de o inchiziție ''ortodoxă'' așa ca tine lansînd bîrfe și denigrări la adresa sfinților și mucenicilor gen A.B.

Deci nu mai încerca să le întorci ca la Ploiești făcîndu-mă mincinos mereu.

Oare tu nu te-ai supăra dacă te-aș face mereu mincinoasă și vicleană și alea alea, adică sectantă, eretică, răstălmăcitoare de scripturi... Te-ai supăra cum să nu te superi... deci te rog respectă dialogul și nu mai fă atacuri la persoană. ok?

Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 16:49:01.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 16:48:14
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

"Încă și Sfinții Părinți arată că, chiar în cazul lui Saul cu vrăjitoarea din Endor, nu a fost spiritul lui Samuel cel ce se arătase, ci un spirit diavolesc, care s-a dat drept spiritul lui Samuel. Așa de pildă, Sfântul Grigorie de Nyssa zice: „Spiritul era atât de urât, încât vrăjitoarea s-a îngrozit de el”. Negreșit, ar fi fost cu neputință să fi fost cel al lui Samuel, căci – spune același sfânt părinte – la chemarea vrăjitoarei din Endor a venit «cel părut Samuel» (Cuvânt pentru pitonistă), iar nu cu adevărat proorocul Samuel, așa cum arată (cu acoperire) Scriptura (I Regi 28, 12), deoarece acest fel de vorbire (acoperit) este folosit și cu alte prilejuri în Sfânta Scriptură."
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 17:08:48
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
"Încă și Sfinții Părinți arată că, chiar în cazul lui Saul cu vrăjitoarea din Endor, nu a fost spiritul lui Samuel cel ce se arătase, ci un spirit diavolesc, care s-a dat drept spiritul lui Samuel. Așa de pildă, Sfântul Grigorie de Nyssa zice: ''Spiritul era atât de urât, încât vrăjitoarea s-a îngrozit de el''. Negreșit, ar fi fost cu neputință să fi fost cel al lui Samuel, căci '' spune același sfânt părinte '' la chemarea vrăjitoarei din Endor a venit ''cel părut Samuel'' (Cuvânt pentru pitonistă), iar nu cu adevărat proorocul Samuel, așa cum arată (cu acoperire) Scriptura (I Regi 28, 12), deoarece acest fel de vorbire (acoperit) este folosit și cu alte prilejuri în Sfânta Scriptură."
Nu dai citatul din sfinții părinți ci o explicație a nu știu cui care pune intepretarea sa pe spatele sfinților părinți.
Citat:
Încă și Sfinții Părinți arată că,
Deci acela care explică presupune și afirmă că a fost un ''spirit'' diavolesc... deci poate fi un credincios sau teolog catolic din moment ce vorbește de spirite și nu de duhuri.
Citat:
ci un spirit diavolesc
Tălmaciul spune că Sfântul Grigorie de Nyssa zice: ''Spiritul era atât de urât, încât vrăjitoarea s-a îngrozit de el''

E clar că sfîntul Grigorie de Nyssa a zis altceva: ''Duhul era atât de urât, încât vrăjitoarea s-a îngrozit de el''

Firește că era urît și foarte mîniat duhul lui Samuel încît s-a îngrozit vrăjitoarea căci dreptul Samuel s-a supărat că a fost chemat din Șeol încălcînd Saul legile vieții și a dorit să bage groaza în respectiva vrăjitoare care ar fi trebuit ucisă cu pietre pentru că ducea pe Israel în păcătuire.

Același ''teolog'' catolic afirmă cu absurditate:
Citat:
Negreșit, ar fi fost cu neputință să fi fost cel al lui Samuel
punînd prostia asta dedusă ''logic'' în seama sf. Grigorie de Nyssa pe baza afirmației sfîntului și a ''acoperiirii'' scripturii: ''la chemarea vrăjitoarei din Endor a venit ''cel părut Samuel''

Păi sfîntul a spus asta pentru că duhul dreptului Samuel nu prea semăna cu cel pe care îl știa foarte bine Saul și de aceea ne spune sfîntul că Saul, cu toată schimbarea lui îngrozitoare, a duhului lui Samuel care a fost chemat, nu putea știi sigur dacă vorbește cu el sau cu altul deci nu era sigur ci doar îi părea că vorbește totuși cu Samuel avînd nevoie de credință ca să creadă că stă de vorbă chiar cu duhul lui. A fost o înțelepciune și o lucrare sfîntă a lui Samuel pentru ca Saul să moară defapt în CREDINȚĂ SFÎNTĂ!

Adevărul se poate deduce simplu din faptul că Samuel nu l-ar sfătuit ceva contrar cu Dumnezeu, deci că era chiar Samuel pe care Saul l-a crezut o putem deduce din faptul că acel duh proorocea și ceea ce proorocea fiind exact în concordanță cu voia Domnului și cum Samuel îl iubea și se ruga pentru mîntuirea lui Samuel atunci e clar că a dorit ca Saul să ducă la îndeplinire voia Domnului... adică să moară întru Credință apărînd pe Israel și așa să-și răscumpere păcatele neascultării din postura de rege al lui Israel.

Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 17:20:55.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 17:19:00
Senior Member

Implicit

Mda, cuvintele sunt ale unui catolic pe nume Ilie Cleopa. :)
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 17:24:32
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Păi s-o fi inspirat de la catolici dacă vorbește de spirite.
Dar oricine ar fi tălmaciul... oare nu poate pricepe clar oricine unde șade dreptatea și adevărul?.. și ce a vrut să spună sf. Grigorie de Nyssa spre deosebire de cei ce vor să ne facă să înțelegem greșit ceea ce au spus ei, sfinții părinți?

Deci dacă lui îi aparține tălmăcirea, păr. Ilie Cleopa, atunci ce să fac, indiferent cine ar fi făcut tălmăcirea... eu cred că e greșită... mai ales că un ortodox nu ar vorbi niciodată de spirite ci de duhuri. De spirite vorbesc doar catolicii...

Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 17:28:53.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 17:30:08
Senior Member

Implicit

Si Sfantul Grigorie :

Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 17:45:19
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Si Sfantul Grigorie :
zici tu... că e din sfîntul respectiv.

........

Nu știu din cine e citatul că pare o vorbire modernă și nu a unui sfînt, dar din oricine ar fi, iată că de data asta se vorbește de duhuri, deci ar putea fi un text al unui tălmaci ortodox, dar tocmai de acolo rezultă ce era chiar Samuel acel duh căci el proorocea pentru a doua zi și credea că Saul îl va asculta și va muri a doua zi pentru Israel așa cum era voia Domnului ajungînd să fie însfîrșit, împreună cu Samuel, în aceiași Dreapă Credință, chiar dacă o vor avea împreună abia acolo jos, în Șeol, deci iată că pînă în ultima zi a vieții lui Saul, proorocul Samuel se ruga și lucra pentru el, pentru mîntuirea regelui Saul, rege căzut din dreapta credință, pe care el, Samuel îl unsese...

''Mîine tu și Ionatan cu mine'' (a zis Samuel întărind proorocia deși nu se putea știi dacă e char el deci avea nevoie de Credință și discernămînt pentru ca să poată să creadă)

Asta a spus proorocul Samuel după voia lui Dumnezeu și s-a adeverit. Saul a crezut, a luptat a doua zi pentru Israel și a murit împreună cu Ionatan, cel mai bun prieten al lui David... și au ajuns amîndoi în Șeol în dreapta credință care locuia în Samuel. David le-a adunat trupurile și i-a înmormîntat cu cinste!!!

Deci iată că puteau fi împreună tot așa cum tîlharul de pe cruce s-a mîntuit în ultimul ceas al vieții sale. Așa s-a mîntuit și Saul în ultima zi căci l-a ascultat pe Samuel și a împlinit proorocia și voia lui Dumnezeu.

Un duh necurat și mincinos minte și caută să nu se împlinească voia lui Dumnezeu cu niciun chip și te înșeală mai ales în ultimile zile ale vieții. (''Milă voiesc și nu jertfe'')

Last edited by vsovi; 10.08.2016 at 17:59:24.
Reply With Quote
Vechi 10.08.2016, 17:49:17
Senior Member

Citat:

Iuliu, multumesc mult pentru interventie si pentru citatul din Sfantul Grigorie de Nyssa.Asta doar asa,ca sa imi mai astampar orgoliul, ca nu prea am nadejde ca vsovi sa ii dea dreptate sfantului.
Reply With Quote
Răspunde