Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2016, 00:13:00
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Promite frate, promite!...:)
Ce, am zis eu ca nu promite?....:)))
Ca si monahismul, dealtfel. Dar problema nu e ce promite unul sau altul ci cum si ce faci tu cu ceea ce se intampla dupa promisiune.

P.S. Demetrius, imi pare rau ca nu pot si nici nu cred ca voi putea sa iti spun ce cred eu despre monahism si despre casatorie. Te-as plictisi prea tare...

Last edited by ahilpterodactil; 06.03.2016 at 00:15:06.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 00:34:28
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Alaturi; o tinea de mana.
Sarpele e in orice trup.
Adică Eva era îndrăcită din "fabricație"... ??? Nici n-are rost să te întreb de unde ai dedus dobitocia asta cât Oceanul Pacific, eretică de-ți putrezește mintea de vie.
Vechi 06.03.2016, 05:29:13
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Promite frate, promite!...:)
Ce, am zis eu ca nu promite?....:)))
Ca si monahismul, dealtfel. Dar problema nu e ce promite unul sau altul ci cum si ce faci tu cu ceea ce se intampla dupa promisiune.

P.S. Demetrius, imi pare rau ca nu pot si nici nu cred ca voi putea sa iti spun ce cred eu despre monahism si despre casatorie. Te-as plictisi prea tare...
P.S. Nu ma-ndoiesc.
P.P.S.Totusi, te felicit caci prima sansa de progres apare cand devii constient de capacitatile tale; insa abia apoi intervine probabilitatea sansei, dar jur ca nu te descurajez.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 15:49:09
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
P.S.
P.P.S.

La un scriptum cu continut zero, dai si un post scriptum si un post-post scriptum.
Si probabil crezi ca e o retorica geniala!

P.S. ubercool!
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 16:04:51
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
uite ce zice Hristos in favoarea casatoriei binecuvantate si, paradoxal, nu se contrazice deloc cu Pavel: "Dar de la începutul făpturii, bărbat și femeie i-a făcut Dumnezeu.
De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa.
Și vor fi amândoi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un trup." ( Marcu 10, 6-8).
Citat:
Si unde zice Hristos sau oricine altcineva(in afara de "impricinati") ca acel trup, sau macar o "jumate", s-ar mantui?

Dupa logica asta, Hristos a venit sa mantuiasca pe oricine, cu exceptia celor cu cununia binecuvantata!
Demetrius, nu casatoria sau necasatoria e conditie pentru mantuire, ci dobandirea harului Duhului Sfant. Si cei casatoriti si cei necasatoriti pot in egala masura sa se mantuiasca sau sa se osandeasca.

Te-am mai intrebat candva, parca, ce religie ai, da' n-am retinut.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 17:31:07
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Adică Eva era îndrăcită din "fabricație"... ??? Nici n-are rost să te întreb de unde ai dedus dobitocia asta cât Oceanul Pacific, eretică de-ți putrezește mintea de vie.
Seamana cu ceva reminiscente din teoria lui Origen cu preexistentianismul. Si cu filozofia lui Platon cu „trupul ca inchisoare a sufletului”.

Adica, dupa ei, Dumnezeu a creat toate sufletele la inceput, toate odata, dar au pacatuit in starea aceea nemateriala si drept pedeapsa, au fost trimise pe rand in trupuri, ca sa se curete prin suferinta.

Nu stiu cati adepti mai are erezia asta, oricum am mai intalnit ideea ca trupul material nu ar face parte integranta din om, ci e o inchisoare a sufletului. Si ca numai sufletul se mantuieste. Trupul, nu.

@Demetrius
De ce crezi ca Fiul lui Dumnezeu S-a intrupat? Si mai ales, de ce crezi ca S-a inaltat cu Trupul la cer?
Dupa tine, omul intreg dupa Parusie, va fi doar suflet nematerial fara trup?

Din ce religie faci parte? In ce adunare/confesiune se propovaduieste ideea ta despre Eva?
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 21:33:28
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Singura scriere unde am găsit o fantezie asemănătoare cu credința lui Demetrius este Cartea Arhonților, text gnostic datând din sec. III, unde găsim că șarpele era de fapt animalul de companie al protopărinților, pe-atunci un simpatic și lipicios dragon, infiltrat în căminul celor dintâi oameni de însuși satana. Cică plimbându-se ei ziua în amiaza mare prin rai, șarpele s-a pierdut de Eva și căutându-l dânsa prin toată grădina l-a aflat fix sub pomul interzis. Inițial vroia să-l certe pentru neglijență, dar văzând pomul cum strălucea în soare cu roadele lui ispititoare, îndată s-a aprins de dorințe necunoscute până atunci și fiorul atracției irezistibile i-a străbătut gingașa făptură. Profitând de vulnerabilitatea ei, șarpele-dragon a început îndată s-o aburească cu filozofie pentru coafeze până Eva a cedat. A mâncat ea cât i-a poftit inima și a luat câteva în traistă ca să-l bage și pe bărbat-su în rahat. Și astfel s-a dus la Adam zicându-i cu viclenie: Iubi, uite ce banane am găsit în timp ce-l căutam pe Azorel, m-am gândit să-ți aduc și ție soțiorul meu drag și scump. Lăsându-se lesne amăgit, Adam mâncat cu poftă și uite-așa a început balamucul al cărui protagoniști suntem și noi.

Last edited by Mihailc; 06.03.2016 at 21:54:47.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 21:51:58
ahilpterodactil
Guest

Implicit

..........:)))))))
....
P.S. Din fericire scrisul imi permite sa imi exprim emotiile pe rand. Nu ca n-ar fi ceva ambivalenta aici, totusi...
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 22:24:47
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Eu pusesem cap ca cap si alte piese de puzzle din gandirea lui Demetrius. De ex., zicea mai demult, ca si daca n-ar fi fost pacatul, Adam si Eva ar fi urmat sa moara la un moment dat, fiindca erau in trup, iar trupul trebuie sa moara.
Degeaba l-am intrebat care e cauza mortii in absenta pacatului, ca nu mi-a zis.

De aceea ziceam ca seamana cu ideea preexistentianismului si a " trupului ca inchisoare", dar nu stiu in ce confesiune se predica ceva de genul asta.
Reply With Quote
Vechi 06.03.2016, 22:37:47
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
..........:)))))))
....
P.S. Din fericire scrisul imi permite sa imi exprim emotiile pe rand. Nu ca n-ar fi ceva ambivalenta aici, totusi...
Un fel de "as plange, da' nu mai pot de ras"!
Sau invers.
Reply With Quote
Răspunde