Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.01.2016, 10:35:32
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

2 foști-episcopi protestanți (un penticostal și un baptist), 4 pastori ai lor și 800 de filipinezi, au primit Sfântul Botez, înviindu-le sufletele în Biserica cea una adevarată creștină, Ortodoxă, după 2 ani de catehizare (!)

În anul 2016, alte 29 de comunități (orașe) din Filipine, vor învia și ei cu sufletele lor, în Sfânta Ortodoxie.

http://lonews.ro/alter-news/21634-co...-botezati.html

--------

În SUA, în fiecare an, tot mai mulți americani, în special neoprotestanții și cei de culoare, conștientizează că Adevărul e doar în Ortodoxie și cer botezul în Sfânta Biserică Ortodoxă.

Se estimează un numar de peste 1 milioan de americani, anual, care devin ortodocși, adevarații creștini.

http://lonews.ro/alter-news/21635-in...ortodoxie.html
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 26.01.2016 at 10:38:39.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2016, 12:02:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

De unde e statistica asta cu milionul?

Daca am avea si la noi, in mai putind e un an nu ar mai fi neoprotestanti :)

Problema mare ramane cine si cum converteste cateva milioane bune de ortodocsi.

La ortodoxie, desigur.
Vechi 26.01.2016, 15:40:03
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
2 foști-episcopi protestanți (un penticostal și un baptist), 4 pastori ai lor și 800 de filipinezi, au primit Sfântul Botez, înviindu-le sufletele în Biserica cea una adevarată creștină, Ortodoxă, după 2 ani de catehizare (!)

În anul 2016, alte 29 de comunități (orașe) din Filipine, vor învia și ei cu sufletele lor, în Sfânta Ortodoxie.

http://lonews.ro/alter-news/21634-co...-botezati.html

--------

În SUA, în fiecare an, tot mai mulți americani, în special neoprotestanții și cei de culoare, conștientizează că Adevărul e doar în Ortodoxie și cer botezul în Sfânta Biserică Ortodoxă.

Se estimează un numar de peste 1 milioan de americani, anual, care devin ortodocși, adevarații creștini.

de unde ai acesta statistica?
Vechi 26.01.2016, 17:17:21
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:

Ciudat, avand in vedere ca in total sunt vreo 90 000 in Statele Unite...
Reply With Quote
Vechi 26.01.2016, 18:01:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Statisticile oficiale arata ca in 2014 erau putin peste 1,5 milioane ortodocsi in SUA, procentul scazand fata de 2007, de la 0,6% la 0,5% din populatia totala.
http://www.pewforum.org/2015/05/12/a...-05-12_rls-00/
Reply With Quote
Vechi 26.01.2016, 18:06:12
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Ciudat, avand in vedere ca in total sunt vreo 90 000 in Statele Unite...
Aceia sunt doar din OCA (adica o parte din rusii din America).
P.S. Gandeste-te ca doar romanii sunt mai multi de 90 000 in America.
Reply With Quote
Vechi 26.01.2016, 20:24:14
Jonnyw2013 Jonnyw2013 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Am citit,plangand, Viata Parintelui Cleopa si apoi multe,multe carti.Simt o sete imensa de aceasta APA VIE. Am alergat la Manastirile din Moldova si din tara si nu ma satur sa descopar pe Sfintii Lui Dumnezeu , viata lor si faptele lor.Este ceea ce am cautat intotdeauna, SFINTIREA, DESAVARSIREA. O Biserica VIE care are toate parghiile pentru desavarsirea fiilor ei.
Am simtit ,pentru prima data, PUTEREA Bisericii luptatoare si puterea nevazuta, dar simtita, a Bisericii biruitoare.
Totul a fost incredibil,tot ce am trait si simtit,dar acesta a fost doar inceputul. Tot ceea ce am trait si traiesc acum este o minune continua si simt ca totul este dovada dragostei de neimaginat a Domnului Dumnezeului nostru.
Sunt prea multe de spus, sunt mii de zile si trairi si descoperiri si calauzire si lacrimi si pocainta si durere si indoieli , dar atata fericire pentru ca niciodata n-am mai fost singura, am simtit toata dragostea marii familii in care m intrat.

Foarte frumos ce a-ti spus aici.Interesanta povestea de viata care a-ti redat-o.
Ce dovada mai buna de a arata ca esti ortodox :"...atata fericire pentru ca niciodata n-am mai fost singura, am simtit toata dragostea marii familii in care am intrat."
Legat de David Hudson, am admirat in primul rand vocea Dumnezeiasca, si simtirea din toata fiinta, la unele din melodiile ce le-am auzit la dansul.
Domnul sa va binecuvinteze!
Vechi 26.01.2016, 21:11:43
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Aceia sunt doar din OCA (adica o parte din rusii din America).
P.S. Gandeste-te ca doar romanii sunt mai multi de 90 000 in America.
Da, adevarat, dar nu s-ar pune la statistica ca "anual, un milion de americani se convertesc".
Reply With Quote
Vechi 27.01.2016, 10:44:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pai poate a fost doar un singur an cu convertiri de 1mil :)
Vechi 27.01.2016, 23:59:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Da, adevarat, dar nu s-ar pune la statistica ca "anual, un milion de americani se convertesc".
Din moment ce am scris ca procentul a scazut, evident ca nu sunt 1 milion anual.
Reply With Quote
Răspunde