![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cel mai bine e ca omul sa-si vada de viata sa, sa si-o indrepte, nu pe a altora.
Apologetii acestui anti-ecumenist vicios au lansat dogma cum ca nu conteaza starea ta duhovniceasca, poti si trebuie sa te implici in chestiunea asta la toate nivelele ca de tine depinde rezultatul "bataliei". Binenteles ca ideea este stupida, dar ca orice idee sectara, prinde bine la majoritatea oamenilor pentru ca e o cale prin care iti poti da mai multa importanta decat ti se cuvinte de fapt prin statutul tau spiritual real.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intrebarea pe care trebuie sa si-o puna oita este in care tarc e pastorul bun. Citat:
Adica eu raman cu prostiile mele dar in acelasi timp sa se intample si un miracol sa am ce-mi doresc. Eu raman la rautatile mele, dar Dumnezeu sa fie bun si sa-mi dea pleasca din Cer, sa am si aia, si aia si celelalte. Nu invat, dar poate apare un post de director bine platit pe undeva, special pentru mine. Sunt intr-o relatie fara Dumnezeu dar omul fara Dumnezeu care l-am ales, se intampla un miracol si se transforma peste noapte in painea lui Dumnezeu si in loc sa dansez eu cum canta el, ca acum, face el ca mine. Nu ca s fi putut eu alege altul, ci Dumnezeu sa faca o minune ca ala pe care l-am ales sa fie cum vreau eu in timp ce nici eu macar nu devin mai bun. Si etc. Si uite asa oamenii astia se duc cu mana goala la Dumnezeu si vin la fel. Sau si mai amuzant, se gandesc ca de banii de un pelerinaj, ceva lumanari si alte maruntisuri asemenea pot suplini un suflet gol si pentru maruntisuri din astea, vor fi feriti de consecintele alegerilor lor.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Căutătorii de minuni nu știu că cea mai mare minune se săvârșește la fiecare Sfântă Liturghie și după această minune ar trebui să alerge neîncetat. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu e genul de minune care il cauta majoritatea desi se pare ca intr-adevar e o minune sa-si vada omul purtarile rele si sa renunte la ele..
Chiar si din cei mai bisericosi, se pare ca au impresia ca avand duhovnic, nu mai e nimic altceva ce pot face care sa tina de ei, tot ce mai lipseste este o interventie supranaturala..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
...si atunci cand ai smerenie...alege harul in locul tau duhovnicul.
|
||||
|
||||
![]()
FOARTE FRUMOS spus!
|
|||
|
|||
![]()
Eu tot nu știu ce să fac. Cu toate ca nu cred ca mă mai ajuta spovedania la ceva, defapt am ajuns la concluzia ca era mai bine să no fi făcut niciodată
![]() (Și numai îmi sugerați să plec și săi las pt ca asta nu va fi posibil nici peste cadavrul meu. Adică mă va călca în picioare dc aș încerca să plec și săi părăsesc, sau chiar dc ias spune ca nu mă descurc cu copili, nu mai pot avea grijă de el) Dacă ar fi totusi posibil să merg la spovedanie, unde ar tb să mă duc? De ce cred ca nu mai se poate la vechiul duhovnic? Pt ca: 1) e departe și nici nu e tot timpul acolo, are program limitat ( înainte treceam seara de seara de la serviciu și până la urma îl găseam până se termina postul); 2) m-am supărat pe el ca nu mia botezat fata, dar când am mers cu ea acolo tocmai boteza pe un elev deal lui de la casă de copii... 3) sar putea să nu aibă voie nici să spovedească decât pe elevii și angajații scolii; de altfel a și zis de câteva ori înainte de paști să nu vină tot cartierului la el să mearga la parohie 4) mia spus ca să cam saturat de problemele mele de familie și nu mă poate ajuta în acest sens, ori îmi ascult bărbatul și nu mă mai plâng ca vroism altfel, ori fac cum mă taie capul ( sau cum spune la carte) și nu mă mai plâng ca ma ceartă bărbatul; Acum io întreb ca să mă duc în altă parte îmi trebuie aprobarea fostului, sau depinde la latitudinea preotului care mă primește? Dacă ma întreabă dc am plecat de la fostu și îi zic ca defapt acolo naveam voie să mă spovedesc, nu îi fac rău? El a făcut bine ca m-a spovedit, sau a făcut rău ca nusi a respectat jurisdicția? Dacă nu mă primește nicăieri fără aprobarea fostului duhovnic, de ce îi spun ca vreau să plec de la el? Ca m-am supărat pe el, sau ca e prea departe? Dc spun ca m-am supărat are 3 variante: ori se discupla și încearcă să mă împace și să rămân la el, ori se disculpă dar ma da el afară ca l-am nedreptățit, ori îmi zice xa e alegerea mea să fac cum.mă taie capul ca nul interesează.... Asta ipotetic ca practic nu cred ca ajung. E ca în bancul cu iepurașul care vroia să facă clătite, și până a ajuns la vecinul de la care să împrumute tigaia, a găsit atâtea motive pt care lar putea refuza, ca s-a întors de la ușă... Dar dacă aș ajunge pana la urma undeva chiar credeți ca mar putea ajuta cineva cu ceva în starea în care sunt??? ( credeam ca depresia postnatală a trecut, dar se pare ca revine pe fondul neînțelegerilor cu tatăl, și încep chiar resentimente față de copil ceea ce mă sperie rău ![]() |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Ia fi antena: Un hot nu poate sa fura o soba incinsa.Se poate doar apropia dar n-o poate fura.In schimb daca soba devine rece hotul poate sa atinga soba si s-o fure bucata cu bucata. Ei bine, soba este sufletul nostru, spovedania este focul care se face in soba iar Impartasnia este combustibilul care face ca soba sa fie incinsa. Restul il deduci tu. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cat despre depresie/anexietate citeste psalmii de necaz, pocainta , lauda si multumire si sa vezi cum pleaca dracu'-depresiei imediat. Mai citeste in fiecare zi acatistul Sfantului Ciprian si pleca si dracu'-anxietatii si uite asa ramai numai cu Dumnezeu. Deci cautat-ti nou Duhovnic care sa-ti fie aproape de casa, si in fiecare zi citeste din psaltire si acatistul Sfantului Ciprian si gata ce tot atata ingrijorare. Apropos: sa stii ca diavolul va incerca sa loveasca in copilul tau prin parinti. Fie prin tine sau prin tatal.Ar trebui sa mergi si la Sfantul Maslu asa preventiv ca sa ai pace in familie si sa-l treci pe tatal copilului la acatistul de la Sfantul Maslu.De fapt ar trebui sa mergi la Sfantul Maslu sa vezi ce rugaciuni puternice se spun...vai fuge draku imediat. |
|
|||
|
|||
![]()
De acatistul sf Ciprian mie frică, l-am mai citit o dată și a fost chiar nasol după aia, parcă au înnebunit toți drăcii...( ști cum se spune în popor și cum se arată sin Bible, dracului nu pleacă fără să-ți ia ceva, eventual ce ai obținut cu ajutorul lui sau nu neapărat, cum a fost turmă de porci din ținutul gherghesenilor);
La sf maslu am mai fost în trecut, primele dăti a fost mai rău, apoi după ce am fost de multe ori a fost mult mai bine. Acum în ultima vreme am mai fost de 2-3 ori, în vara, până să nasc, și a fost ok,nu mare diferență. Adică copilul a fost f bine, de la început până la sfârșit, mulțumesc lui Dumnezeu și maicii Domnului, nici nu am avut îndoieli, și eu am fost fbine dpdv fizic, însă după naștere am.avut o cădere destul de lungă durată și cu copilul au început mici probleme obișnuite de altfel dar care m-au îngrijorat și întristat peste măsură. Despre popii de pe aici, nu știu ce să zic, nu îmi inspiră încredere, nu păr dispuși să îmi asculte povestea vieții, cum a fost cel de până acum. Prima dată când am fost la el m-aascultat cred ca mai bine de o ora,și dățile următoare, si-a pierdut răbdarea abia acum la sfârșit și crd io ca sar putea să mă considere o cauza pierdută și să fi căzut în deznădejde....acum nimeni nu își dorește un " pacient" necooperant care te duce sigur la eșec, își vate joc de muncă ta.... E și aici un părinte bătrân și mai înțelept dar cred ca nici asta nu mai are răbdare cu toți păcătoșii, ba chiar e foarte tranșant și intransigent în discursurile lui... |
|
|||
|
|||
![]()
Ai dreptate cu "pacientul necooperant", pana la urma daca de cooperat nu vrei, ce vrei de fapt?
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Alegerea duhovnicului | ionut12 | Intrebari utilizatori | 4 | 07.10.2015 15:32:42 |
Schimbarea orei | Carmen FUNIERU | Intrebari utilizatori | 1 | 25.03.2012 21:20:31 |
Responsabilitatile duhovnicului. | georgeval | Pocainta | 0 | 14.09.2010 17:55:23 |
influenta faptelor crestinului asupra duhovnicului | o_copila | Preotul | 0 | 24.05.2007 19:48:20 |
|