Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2014, 10:45:56
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Uite, asta chiar e o problemă gravă, că lumea se împacă tot mai bine cu hoțiile - mari și mici -, risipindu-și energia în proteste față de amenințări închipuite. Suntem într-o cădere dramatică sub aspect moral-valoric – poate cea mai gravă din istoria noastră – și în loc să protestăm față de păcate (hoții, șmecherii, mafii, mite, minciuni, viclenii, desfrâu mediatic, curvii, avorturi ș.a.m.d.), ne luăm măsuri paranoice de apărare față de un presupus control extern. Și cred că tocmai prin asta diavolul, de care credem că ne ferim, își atinge cel mai bine scopul, abătându-ne dibaci de la bunele preocupări.

Poate ar gândi cineva că nu poți avea atitudine întrucât sunt păcatele fratelui și trebuie să te ocupi întâi de bârna din ochiul tău. Însă dacă suntem un popor, o comunitate de creștini, nu niște indivizi izolați (cum devenim, din nefericire, tot mai mult), nu se poate să nu ne privească sănătatea organismului pe care îl alcătuim.

Și aici nu am în vedere persoane concrete, ci păcate care se întind, molipsitor, asupra întregii societăți.
Cum am putea protesta?
Să organizăm, sau măcar să participăm la meeting-uri contra avort, contra homosexualitate șamd?

Eu una nu aș avea timp și nici prea mare încredere în folosul acestor manifestări.

Dacă aș fi fost bună de avocat/ judecător, poate aș fi făcut Facultatea de drept și aș fi încercat pe această cale să lupt împotriva hoției, corupției... etc.
Vechi 09.04.2014, 10:55:36
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
eea e e putin probabil, pentru ca pentru fiecare "card" sau document in parte plaim bani separati la institutii separate ca sa le putem elibera, fie c e vorba chiar de o taxa de timbru de x lei...
Nope, nu e deloc putin probabil.Toata infrastructura sistemelor necesare
functioneaza de cativa ani buni.
Cat despre pret, nu-i problema.Pretul unui card in sine e foarte eftin.
(daca ajunge la 5 lei).
Cost eliberare acte digitale ? Nu-i problema.
Daca acesta ar fi scump:
varianta 1
Costul lui se poate imparti in diferite taxe si impozite. O particica din cost poate fi inclusa in abonamentul de radio-tv, o alta particica din cost in impozit, o alta partica din cost din impozitul pe salariu, o particica din cost pt costul asigurarilor medicale, etc, etc.

varianta 2
Iti da UE fondurile necesare pt eliberarea de acte digitale pt toti.
Adica tu nu platesti nimic.E gratis.

Dar in realitatea nu o sa coste mult.Ce o sa platesti este doar plasticul ala in sine ce contine cipul ala (care nu cred o sa coste mai mult de 150 lei cu totul).
Vechi 09.04.2014, 10:56:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Cum am putea protesta?
Dacă aș fi fost bună de avocat/ judecător, poate aș fi făcut Facultatea de drept și aș fi încercat pe această cale să lupt împotriva hoției, corupției... etc.
Si ai fi fost trasa pe dreapta imediat.
Vechi 09.04.2014, 11:01:24
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Si ai fi fost trasa pe dreapta imediat.
Posibil.
Dacă mă lăsa Dumnezeu.
Dar asta seamănă a idealism.

Oricum nu lucrez în justiție.
Vechi 09.04.2014, 11:10:49
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
Cum am putea protesta?
Să organizăm, sau măcar să participăm la meeting-uri contra avort, contra homosexualitate șamd?
Am avut în vedere în primul rând protestele anti-cip. Cei care tot o fac, măcar să-și aleagă corect ținta.

Apoi mă gândesc și la vot (care poate fi o formă de protest), că suntem în an electoral și sunt dezamăgit de faptul că văd că românii nu sunt deranjați foarte tare de corupție și simpatizează cu mafioții. Dreptatea nu are mulți simpatizanți la noi.

Apoi, prin viața pe care o ducem fiecare: Constat că mass-media vrea să mă corupă, să mă manipuleze agățându-se de păcatele mele și cultivându-mi-le, să mă imbecilizeze ș.a.m.d., atunci o selectez cu atenție, la limită o refuz cu totul (TV-ul, de exemplu, nu mai oferă nimic bun de multă vreme; din contră).
Vechi 09.04.2014, 11:23:23
Banned

Implicit

Citat:
Am avut în vedere în primul rând protestele anti-cip. Cei care tot o fac, măcar să-și aleagă corect ținta.
Pai o sa-i puna intr-un tarc cu garduri, si o sa-i lase sa protesteze
pana cand o sa-si oboseasca gura sau o sa dea foamea sau setea in ei

Dar stai, ca trebuie sa astepte la rand, pt ca Chevron a inceput exploatarea
gazelor de sist, deci inainte de cei cu mitingul anti-cip vor cei cu mitingul
anti-gaze de sist.

Citat:
Apoi mă gândesc și la vot (care poate fi o formă de protest), că suntem în an electoral și sunt dezamăgit de faptul că văd că românii nu sunt deranjați foarte tare de corupție și simpatizează cu mafioții. Dreptatea nu are mulți simpatizanți la noi.
De parca ar intersa pe cineva cine se duce la vot.Votul este doar o forma
de legitimare.Dar nu-i problema.Daca aceasta nu functioneaza in varianta
actuala 50% + 1, atunci se poate modifica legea electorala astfel incat
castiga cel care are cele mai multe voturi din totalitatea care se prezinta.
Adica se renunta la turul 1 si turul 2.
Turul 1 devin turul 2 =>un singur tur.
Iar chestia asta este in interesul tuturor partidelor.Mai ales a partidelor mici
(care n-au bazin electoral) sau a partidelor-ciuperci care se creeaza peste
noapte.
Ca motivatie oficiala pentru introducerea unui singur tur, poate fi faptul
ca ne aflam in criza economica si un singur tur ar inseamna economii
la bugetul de stat, iar tara trebuie sa fie guvernata intr-o forma sau alta.

Citat:
Apoi, prin viața pe care o ducem fiecare: Constat că mass-media vrea să mă corupă, să mă manipuleze agățându-se de păcatele mele și cultivându-mi-le, să mă imbecilizeze ș.a.m.d., atunci o selectez cu atenție, la limită o refuz cu totul (TV-ul, de exemplu, nu mai oferă nimic bun de multă vreme; din contră).
Da , asta e singura forma de protest, concreta.
Dar nu-i bai, prostime este cat carul.Pe televiziuni le intereseaza audienta
si nu structura audientei.
Vechi 09.04.2014, 11:42:48
Annyta
Guest

Implicit

Citat:

Referitor la candidați, care ar fi bun?

Ultimul paragraf este tot o soluție pentru fiecare, pentru individ. Nu am cum să ajut cu forța... ce să facem, să ducem luptă de convingere?

Am mai scris pe topicul noi și țara noastră - eu cred că o problemă reală este că unii oameni nu își văd de treaba lor, ci tot comentează lucruri pe care e greu să le înțelegi corect dacă te bazezi pe ce auzi de la alții (apropos de TV) și nu pe experiența proprie. Se pierde timpul.

Nu trebuie să fim fataliști, nici proști sau să ne lăsăm prostiți...
Cred că dacă ascultăm îndemnul de a căuta mai întâi împărăția lui Dumnezeu, avem șansa de a obține și celelalte lucruri necesare.
Vechi 09.04.2014, 11:49:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Si ar fi atat de rau sa se reuneasca intr-un card allinone, in cazul in care chiar se va intampla, eea e e putin probabil, pentru ca pentru fiecare "card" sau document in parte plaim bani separati la institutii separate ca sa le putem elibera, fie c e vorba chiar de o taxa de timbru de x lei...
Indivizii astia "anticip" sunt toti dependenti de Stat sau de facilitatile civilizatiei.

Se planga ca nu sunt asa cum vor ei, dar daca le spui "renunta la telefon daca te derajneaza interceptarea" stai ca nu se poate, au nevoie de telefon, cum sa renunte?
Mai bine dau din gura pe bloguri si pe forumuri, ca sa se minta ca ei sunt "contra" dar de fapt sunt ipocriti, altii macar nu stiu sau nu-i deranjeaza dar ei stiu, ii deranjeaza si prin mentinerea dependentei lor fata de sistem practic sustin sistemul cu care cica nu sunt de acord.
Vechi 09.04.2014, 12:14:01
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Indivizii astia "anticip" sunt toti dependenti de Stat sau de facilitatile civilizatiei.

Se planga ca nu sunt asa cum vor ei, dar daca le spui "renunta la telefon daca te derajneaza interceptarea" stai ca nu se poate, au nevoie de telefon, cum sa renunte?
Mai bine dau din gura pe bloguri si pe forumuri, ca sa se minta ca ei sunt "contra" dar de fapt sunt ipocriti, altii macar nu stiu sau nu-i deranjeaza dar ei stiu, ii deranjeaza si prin mentinerea dependentei lor fata de sistem practic sustin sistemul cu care cica nu sunt de acord.
-aberatii mai mari decat tine
-de ce sa renunt la telefon pe care pot sa-l folosesc in bine,vorbind cu oamenii...cand pot cei care intercepteaza sau asculta sa renunte ei; deci ei securisti sau cei din sistem trebuie sa renunte la urmarirea populatiei,la controlul oamenilor....
-pai nu sunt de acord cu sistemul si deci vreau schimbarea lui in bine
-deci un cutit nu e rau in sine cu el poti sa tai painea,dar il poti folosi si in rau daca ameninti pe cineva..
-la fel tehnologia nu e rea in sine :nici telefonul,nici pc-ul-folosit cu masura si in bine ,dar tehnologia poate fi folosita in rau de catre niste oameni rai,bolnavi sufleteste,satanisti..deci pana la urma eu sunt impotriva rautatii si a satanismului de orice fel si nu impotriva tehnologiei

Last edited by antiecumenism; 09.04.2014 at 12:16:05.
Vechi 09.04.2014, 12:23:18
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
Referitor la candidați, care ar fi bun?
Candidat bun poate fi unul care a făcut ceva pentru ca justiția să funcționeze, de exemplu. Sau unul care a muncit și a realizat ceva pentru oameni, nu pentru sine, răzbind în pofida sistemului. În orice caz, nu unul care este dovedit că este corupt și așa a fost de 25 de ani încoace, care beneficiază, însă, de sprijinul poporului ortodox.

Citat:
Ultimul paragraf este tot o soluție pentru fiecare, pentru individ. Nu am cum să ajut cu forța... ce să facem, să ducem luptă de convingere?
De acord, nici nu suntem chemați să ajutăm cu forța. Dar putem să aducem un pic de lumină în lume. De fapt, suntem datori cu asta, dacă suntem creștini, căci cu Lumina care a venit în lume ne împărtășim.

Mă tem că am deviat un pic de la subiect. Revin la idee: Să scoatem „cipul” din noi, și atunci diavolul nu ne va avea la mână cu nimic.
Subiect închis