Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.12.2013, 19:44:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Pot sa renunt la el oricand, daca vreau.
La fel si cu documentul electronic.
Iti faci treaba cu el, il arunci daca vrei.

Citat:
Un document electronic ne insoteste 24 de ore din 24.
Ti-au zis cipopacalicii ca este lipit de tine cumva?

Citat:
In fata calculatorului pot decide cat timp petrec.
Teoretic da.
Practic, nu te poti controla, cum zicea maica Ecaterina despre ea insasi intr-o vajnica conferinta anticip.

Citat:
Nu supravegherea insasi ma deranjeaza, ci controlul total si permanent, atacul fara scrupule impotriva demnitatii umane si chiar impotriva lui Dumnezeu, satanizarea lumii in general.
Impotriva caruia oricum nu ai ce sa faci ba chiar ii dai o mana de ajutor cand te supui acestei supravegheri, intrand pe Internet sau/si folosind telefonul mobil, facebook, etc.

Citat:
Trebuie sa existe o limita in toate. Cezarul vrea sa ia si ce I se cuvine lui Dumnezeu! De la un cezar fara Dumnezeu la ce ne-am putea astepta?
Era vorba de plata taxelor, care era obligatorie.
Tie Cezarul nu-ti cere sa stai pe Internet nici sa porti telefon mobil.
Atunci?

Citat:
Of, Doamne, de cata pocainta e nevoie! Ajuta-ne cum stii si cum poti sa facem voia Ta!
Aha..la rugaciune de Internet, pocainta de Internet si ...voie de Internet.

Tot nu ne-ai lamurit cum se aplica logica asta a ta ...

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Exista crestinism cu cip? De ce nu ne-a spus si Mantuitorul despre asa ceva?
... Internet.
Exista crestinism cu Internet?
De ce nu ti-a spus Mantuitorul despre asa ceva?

E clar, Internetul e diabolic, daca e sa-ti crezi propriile "argumente", daca nu, inseamna ca ne crezi pe noi prosti si tu esti ipocrita.

Last edited by AlinB; 10.12.2013 at 19:53:07.
Vechi 10.12.2013, 20:13:30
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
La fel si cu documentul electronic.
Iti faci treaba cu el, il arunci daca vrei.

Ti-au zis cipopacalicii ca este lipit de tine cumva?

Teoretic da.
Practic, nu te poti controla, cum zicea maica Ecaterina despre ea insasi intr-o vajnica conferinta anticip.

Impotriva caruia oricum nu ai ce sa faci ba chiar ii dai o mana de ajutor cand te supui acestei supravegheri, intrand pe Internet sau/si folosind telefonul mobil, facebook, etc.

Era vorba de plata taxelor, care era obligatorie.
Tie Cezarul nu-ti cere sa stai pe Internet nici sa porti telefon mobil.
Atunci?

Aha..la rugaciune de Internet, pocainta de Internet si ...voie de Internet.

Tot nu ne-ai lamurit cum se aplica logica asta a ta ...

... Internet.
Exista crestinism cu Internet?
De ce nu ti-a spus Mantuitorul despre asa ceva?

E clar, Internetul e diabolic, daca e sa-ti crezi propriile "argumente", daca nu, inseamna ca ne crezi pe noi prosti si tu esti ipocrita.
Vad ca tu insisti cu internetul cand topicul este despre acte biometrice. Spune mai pe sleau, ca sa pricep. Observ ca tu vrei ,,sa aperi'' crestinismul, iar eu te cam stingheresc! Iarta-ma. Acum, da, sunt ipocrita.
Vechi 10.12.2013, 20:24:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Pai parca era vorba de supraveghere, monitorizare.
Asta e legata doar de cip, in mintea ta, in rest pot sa te monitorizeze cat vrei, nu te mai deranjeaza.

Mai sa fie, asa gusturi selecte pentru monitorizarea sataniceasca..

Nu, nu ma incurci deloc, esti de un real folos in disectia fenomenului sectar cipofob.
Asteptam in continuare vesti de la tine.

De ex. ne-ai putea lamuri cum esti obligata sa porti pasaportul cu tine 24/24.
Vechi 10.12.2013, 21:22:03
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Nu ți-am mai citat tot ghiveciul speculativ, din motive de economie, doar vreau să remarc, și nu pentru prima dată, că nu-ți prea cade bine dialogul...
În loc de discursul acela prolix și divagatoriu, puteai foarte bine să precizezi că n-ai chef (sau cădere) să răspunzi...
este evident motivul pentru care nu sesizezi răspunsul!!
cititul din 2 în 14!! păi dacă despre înseși linkurile privind lămurirea unor aspecte în înțelegerea unor termeni din ortodoxie date de pe acest site (creștin-ortodox) tu le cataloghezi gen: "docomentare" din surse exclusiv internautice, fragmentare ce își arată și în acest caz limitele, mie-mi pare cel puțin suspectă prezența ta (virtuală) pe aici! adică, ce să cauți domle printre d'ăștia limitații așa... documentații fragmentați internauți/ tice, tu ditamai exegetul în materie de... whatever?!! eu nici măcar nu-ți pretind răspuns...
în mesajul meu răspunsurile la punctele 1 și 4 sunt precise, că restul e capcană.

dar din păcate așa se întâmplă când vorbim împreună și ne înțelegem separat!!
are Sfântul Siluan Athonitul o pildă lămuritoare despre atitudinea asta:
Un vultur zbura în înălțimi, se desfăta de frumusețea lumii și gândea în sinea lui: „Trec în zbor peste depărtări întinse: peste văi și munți, mări și râuri, câmpii și păduri; văd mulțime de fiare și păsări; văd orașe și sate și cum trăiesc oamenii. Dar cocoșul de la țară nu cunoaște nimic în afara ogrăzii în care trăiește și nu vede decât câțiva oameni și câteva dobitoace. Voi zbura la el și-i voi povesti despre viața lumii”.

Și vulturul a venit să se așeze pe acoperișul gospodăriei și a văzut cât de țanțoș și de vesel se plimba cocoșul în mijlocul găinilor lui și s-a gândit: „înseamnă că e mulțumit cu soarta lui; dar, cu toate astea, îi voi povesti cele ce cunosc”.

Și vulturul a început să-i vorbească cocoșului despre frumusețea și bogăția lumii. La început cocoșul l-a ascultat cu atenție, dar nu înțelegea nimic. Văzând că nu în¬țelege nimic, vulturul s-a mâhnit și i-a fost greu să mai vorbească cu cocoșul. La rândul lui, cocoșul, neînțelegând ceea ce-i povestea vulturul, se plictisea și-i era greu să-l asculte. Și fiecare a rămas mulțumit de soarta lui.

Așa se întâmplă atunci când un om învățat vorbește cu unul neînvățat și, încă și mai mult, atunci când un om duhovnicesc vorbește cu unul neduhovnicesc. Omul duhovnicesc este asemenea vulturului, dar cel neduhovnicesc este asemenea cocoșului. Mintea omului duhovnicesc cugetă ziua și noaptea la legea Domnului [Ps. 1, 2] și se înalță prin rugăciune spre Dumnezeu, dar mintea celui neduhovnicesc e lipită de pământ sau e bântuită de gânduri. Sufletul celui duhovnicesc se desfătează de pace, dar sufletul celui neduhovnicesc stă gol și împrăștiat. Omul duhovnicesc zboară ca vulturul spre înălțimi, simte cu sufletul pe Dumnezeu și vede lumea întreagă, chiar dacă s-ar ruga in întunericul nopții; dar omul neduhovnicesc se bucură sau de slava deșartă, sau de bogății, sau caută desfătările trupești. Și atunci când un om duhovnicesc se întâlnește cu unul neduhovnicesc, legătura amândurora e lucru plictisitor și anevoios.

cam așa e și cu libertatea asta pe care mulți dintre noi o pricep a fi gen libertate de-a sta cât vrei pe net, de-a te duce la orice oră unde-ți trece prin cap și de-a face cam orice te țin... bateriile!! dar libertatea sufletului, a cugetului nu o mai înțelegem.
încă din momentul căderii lucifer luptă din răsputeri să corupă pe om! s-a văzut până unde poate ajunge de când a avut loc prima crimă în istoria umanității.
eu ți-am mai spus odată că nouă ni se cere să fim înțelepți ca șerpii... pentru că diavolul la cap atacă omul (prin gândurile induse) și odată însușite și acceptate, acestea pot transforma în monștri oamenii. Nu asta s-a reușit prin războaie? e de-ajuns să te uiți în urmă în istorie să vezi oamenii deveniți fiare din pricina pierderii acestei libertăți ( a smeritei cugetări, a discernământului). În fiare i-a transformat inchiziția, revoluțiile, fiorosul experiment Pitești și nenorocitul de comunism!! în toate situațiile triste de mai sus, omul părea integru, plin de forță și demnitate, dar esența îi lipsea! cauza: nu și-a păzit capul! consecința: pierderea libertății și căderea în sclavie!
apropo de sclavie.. tot în istorie dăm de unul... Lynch!! proprietar de sclavi prin Indiile de Vest ce fu chemat de alți proprietari care întâmpinau probleme în a-și "controla" sclavii sî-i învețe metodele sale, extrem de simple la prima vedere, dar în esență, diabolice. Îi menținea pe sclavi puternici (sănătoși) fizic (se știe că negrii - aș adăuga eu și țiganii - au o constituție robustă și foarte rezistentă) dar cu psihicul complet dărâmat și total depinzând de stîpânul lor. erau hrăniți și menținuți sănătpși trupește, dar le luau cugetul... discernământul. Recunoaștem frica asta psihică, în "moștenirea" lăsată de comunism? Știm că mulți torționari au fost victime, unii și-au revenit, alții...

În Religia Iubirii, autorul Ilarion V.Felea, are o definiție extraordinară: Libertatea face din om înger sau demon, stăpân sau rob, geniu sau dobitoc. Răul prin urmare este din lume din abuzul de libertate, nu de la Dumnezeu, El respecta libertatea fiilor Săi si prin aceasta înseamnă că le asează pe umeri răspunderea tuturor faptelor lor, ca apoi să le poată răsplăti (judeca). Fără libertate nu există răspundere (judecată), fără răspundere nu poate fi nici răsplată: recompensă sau pedeapsă!

cam ăștia suntem....
Vechi 10.12.2013, 21:29:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Toate discursurile tale se inscriu in seria asta.
Toate se vor legate de subiect dar trebuie sa cauti cu lupa printre ploaia de cuvinte sa gasesti un argument si cu toata bunavointa si multa transpiratie cand l-ai gasit este pirpiriu tare si deja pe jumatate mort.
eh, așa transpirat și nădușit tot cum ești, poate vii și tu cu acel unde scrie din Scriptură că pentru a primi documentele cu cip, inclusiv implantul cu cip, este menționată expresis verbis lepădarea! Eu n-am găsit decât referirea la închinarea la fiară!

P.S. mulțumesc pentru atenția ce-mi acorzi totuși ,căutând cu lupa aia după argument! :))) aici ai fost de milioane!! keep going !
Vechi 10.12.2013, 21:32:54
Senior Member

Implicit

Antonia, nu-i face jocul lui Alin în ping-pongul ăsta de ironii de 2 lei! e o capcană miștoul lui, nu vezi?!
Vechi 10.12.2013, 22:26:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Antonia, nu-i face jocul lui Alin în ping-pongul ăsta de ironii de 2 lei! e o capcană miștoul lui, nu vezi?!
Nu sunt ironii, sunt chiar cuvintele ei.
Sau ma rog, daca si tu le gasesti ca fiind ironice...e bun, inseamna ca facem progrese.
Vechi 10.12.2013, 22:27:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
eh, așa transpirat și nădușit tot cum ești, poate vii și tu cu acel unde scrie din Scriptură că pentru a primi documentele cu cip, inclusiv implantul cu cip, este menționată expresis verbis lepădarea! Eu n-am găsit decât referirea la închinarea la fiară!
Nu te mai intreb care e dupa tine diferenta ca ai sa postezi un raspuns de jumatate de pagina fara nici o legatura cu intrebarea/problema.
Ca mai sus.

Last edited by AlinB; 10.12.2013 at 22:35:13.
Vechi 10.12.2013, 22:41:30
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu te mai intreb care e dupa tine diferenta ca ai sa postezi un raspuns de jumatate de pagina fara nici o legatura cu intrebarea.
oh! ce precaut deveniși :))
dar uite ce zice Apostolul Pavel:“Incercati-va pe voi insiva, cercetati-va daca sunteti in credinta. Oare nu va cunoasteti voi pe voi insiva ca Hristos Iisus este intru voi? Ci afara numai daca nu sunteti netrebnici“.
DIFERENȚA e în inima fiecăruia... dacă este în ea Harul? Că dacă nu-l avem, putem să găsim mii de probleme și să ne dăm tot atâtea răspunsuri, că atunci când se va ivi situatia, tot ne vom lepada. Pot sa stiu că prin actele biometrice inseamnă că mă las prinsă în world wide web (plasă) adică o țeapă de zile mari, dar dacă ma va parasi Harul Sfantului Duh risc să mă lepăd până îmi întind ăștia plasa...
Deci?
mai ai lupa?
Vechi 10.12.2013, 22:43:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu sunt ironii, sunt chiar cuvintele ei.
Sau ma rog, daca si tu le gasesti ca fiind ironice...e bun, inseamna ca facem progrese.
"facem" ăsta e pus din top!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30